miasolrosenmaria

Alla inlägg under oktober 2013

Av miasolrosenmaria - 15 oktober 2013 15:30

har fixat och grejat, duschat och fikat frukost, elias ätit gröt, sen kollade jag på tv och bara mös en stund, sen blev det sitta vid datorn och skriva här och sen kolla på lite sisdor där jag kollade på jul klappar som ska ju inhandlas nu om man ska få i hop till alla, för det går inte att komma sista minuten direkt om man säger så när man har några att fixa till.


och jag hittade en del faktiskt och det känndes väldigt skönt att äntligen börja, men beställa ska jag göra i helgen tänkte jag.


en väldigt grinig lite herre har jag här och det är inge kul alls, börjar verkligen bli jätte dålig, snorig och täppt som bara den, så det blir nog ingen rolig natt alls som jag har att vänta mig..


tog tempen på lill plutten och han hade ju lite då och fick stolpiller och sen nesserlil i näsan och sen bara ta det lugnt då och fixa mat ska vi också göra och det blir ju då lax, stek potatis och hollandia sås och grönsaker, jätte gott.


sen blev det kolla i genm H & M sidan för att beställa lite till barnen för att klara vintern som mössa och täckbyxor,mm.


det här kommer komma här i veckan och det vill inte jag alls ha.



Av miasolrosenmaria - 14 oktober 2013 09:45

Morgon bilder och det har varit en väldig dimma.



Är med bröderna tim och hampus här på morgonen och titta på vad dom gör..  








Spelar kort med pappa ..




i dag är jag inte alls på bra hummör, bara såå irriterad och förbannad på allt som bara är, och vet fan inte vad jag ska göra av mig själv, så fruktans värt jobbigt kan jag lova..

är såå djävla jobbigt runt omkring i bland och då vet man ju inte vadrt man ska vända sitt ärsle av någon anledning

för många bollar i uften då blir det för mycket att hålla reda på .



Myser hos storebror och leker med babgymet..  



Spelar kort med tim.och simon




Foto


Foto: Så är denna underbara dag blivit till kväll <3 Hoppas DU har slagit DIG till ro och bara NJUTER av denna kväll <3 Ta hand om DIG och var rädd om DIG <3 DU är unik och underbar <3 Glöm inte det <3 Varm Kram Om DIG <3 Maria



nu blir det sova så natti natti..

Av miasolrosenmaria - 13 oktober 2013 09:30

morn morn ja då var det upp och sen frukost och gröt till Elias och sen blev det bad för han och mig, såå skönt så här på morgon kvisten och han har ju såå kul med plaskoch allt som går att göra. 


sen var det städning för barnen på över våningen och kompisen hjälpte till hos dom i rummen, väldigt snällt måste jag säga, sen när dom var klara så fick dom gå ut, men inte simon för han hade inte lyssnat alls på morgonen med att städa eller göra läxa så han fick ute gångs förbud nu i några dar, och han vart helt hysterisk över det.


men så är det lyssnar man inte och gör som jag säger och gör annat så blir det så, jag är sten hård på det, man lär ju lära sig någon gång.


sen var det lunch och sen ute för dom andra men simon var riktigt på huget och tjurig som bara den inte alls på humör, sen kom lill grabben och hans syster och frågade efter simon och då kom dom in och lekte för fullt här inne.

 

sen gick dom ut i gen och grejade och lekte tagare eller vad det var för något.


ja den här dagen gick som vanligt då och tvätta gjorde jag för fullt som verkligen behövdes kan man ju säga och mycket blir det när alla 3 byter i sina sängar som sagt, och härligt väder är det också..


japp det var denna dagen då..



Av miasolrosenmaria - 12 oktober 2013 12:00

Ja då var man uppe med tuppen och det är bara +1,7 grader ute,brrrrr inge skönt alls.



Frukosten och sen blev det duschen och fixa mig sen göra badvatten till barnen och dom badade, tvättar andra maskinen och sövt Elias som sov en kort stund, sen pratat i telefon och ska få besök..


Hampus håller i lillebror Elias och är så stolt..


kom främmande i dag och det var så kul och härligt, och vi fikade och pratade och det blev tjafs med barnen och kompisen som jag fick reda ut och han ska sova här i gen.


sen när dom åkte så kom grann pojken som är mycket yngre än simon och ville leka med simon, han tycker verkligen om att vara med honom som är så stor.


så dom var här inne och sen gick dom hem till grannen och var där en stund.


hampus drog med pappa till en kompis och skulle hjälpa hans pappa med lite saker, så då följde hampus med och kunde vara med sin kompis så vi särade på alla barnen och det var bra.



då var det börja med middag och då köttfärs och ost såsen till lasagnen.


Lasagnen i ugnen nu då,


Busfrö som skulle sova men vakna när jag laga mat så han har fullt upp i vagnen.lill plutten



Ligger på golvet nu en stund och bara är..
 
 
Nu har jag kastat mig i säng så natti natti alla där ute hoppas på en skön
Av miasolrosenmaria - 11 oktober 2013 14:28

god morgon i dag så sov vi till 8,00, men då hade jag setat uppe från kl, 02,00- 04,00 för då var elias hur pigg som helst och somnade inte alls.


så det var så skönt att få sova en stund då på morgonen, sen vaknade vi och då vart det byte på elias och sen fixa fram kläder från förrådet för han börjar växa ur mycket nu, sen fick han sitta med i köket och äta gröt och jag tog te och smörgås, sen låg han i soffan med hampus medans jag duschade och fixade mig. 


silade av citron saften som stot nu i 5 dygn och den blev jätte bra och god och det är sånt härligt väder ute också, men kyligt får man säga.






sen efter det så var det ge honom flaska för han skulle sova för han är såå trött, men det var inte alls länge, hade plockat ur sängen i dag och tvättat så det var plocka ur maskinen så la jag in en ny med kläder då.


sen satt jag här vid datorn en stund då och det gick fort, sen göra lite ris till grabbarna som dom skulle ha till lunchen till grytan som jag gjorde i går.


efter det så gick vi till butiken för att handla till kvällen och till middagen som fattades och sen hem och då var det byta på elias som hade bajsat då och byta kläder och sen var det ligga på golvet en stund men det passade inte alls.


jag handlade lite ute blommor som jag planterade i kruka för jag ville ha något fint där ute.


elias ätit mat och själv tog jag the och sen blev det sitta här och skriva en stund då, och middagen är redan planerad och det blir kokt potatis, stekt korv, och stuvade morötter till.


gubben städar i ute förråden och garget och fixar till med allt så det blir ordning där ute,och  barnen målar i målarböcker och fixar.


nu så spelar dom hocky som kom in nu från garget som bara ståt ett tag, så hoppas det blir mer använt nu då .... hi hii


har bäddat nytt i min säng och elias och plockat lite där inne och slängt i maskinen och satt i gång den också, sen börja med middagen som blev stekt korv, kokt poatitia och stuvade morötter, och sen så ska en kompis sova här och grann pojken kom över och ville leka med simon så det blev fullt hus här då.

Lillplutt kollar sin bok.


Barnen ute och jag sitte med elias en stund, ska strax fixa flaska till honom..
Och sen blir det film med barnen och mys..


Nääee nu ropar sängen så dags att slänga sig i säng, ögon locken orkar inte hållas uppe längre, sover innan filmen är slut. Så natti natt

Av miasolrosenmaria - 10 oktober 2013 11:15

ja ha då är det morgon i gen då, och i dag så sov vi ganska länge för en gång skull men som sagt för elias var ju vaken till 23 tiden i går kvällå kom ju inte i säng förrän 23, 30.


vaknade då typ 6,30 på morgonen och sov sen bara till 7,38 men men så kan det vara när dom är små.


sen bev det frukost med te och smörgås och lite gröt till elias och sen blev det duschen som väntade och det är ju såå skönt att få stå där i på morgonen efter natten som är så varm i bland.


sen blev det sitta i soffan en stund och söva elias och han sov inte länge alls då, och det gör han ju inte den lilla juplutten, han är ju mer vaken än sover på dagarna, så då kan man ju inte göra så mycket som man vill..


men den tiden kommer väl antar jag för han kommer ju kunna röra på sig mer snart hoppas jag och då blir ju allting så mycket lättare för både han och mig när han kan röra på sig.


sen fick elias ligga i soffan och bara myser och då la sig hampus bredvid honom och bara mös och hade kul tillsammans.



sen skulle jag kolla upp 5:2 dieten till tony för han ville se vad det är för något och hur den funkar så då var det ta fram sidan på nätet och jag hittade den och så fick han läsa och sen blev det att han gick med där och ska börja nästa vecka med den.


så fick jag själv en hemsk tanke som jag inte alls är bekväm med..huuu


Jahaa vad ska jag säga, måste inhandla en såndär förbannade hemsk våg som jag bara hatar, brrrr det värsta jag vet.

huuua

 


aha då ska det kanske göras middag då och då ska det bli kyckling file som ska i en sås som heter tika maska och lite morötter och röd lök i och massa kryddor, mm jätte gott.


och under tiden så fick elias äta gröt och sen så fick han en pip mugg och en sked som han gillade att hålla på med, och stoppa skeden i munnen var ju hur kul som helst, speciellt med skaftet och gnugga tand köttet..




har inte tid med mig för hampus och simon kommer ju innan för dörren som han hör...


    




Kyckling file med morötter, röd lök, vitlök och tika masala, och massa kryddor...mmm



efter middagen så blev det sitta på golvet med elias och han lekte för fullt och bolibompa var på tvn, och barnen kom och ville spela kort så vi satt och spelade en bra stund.


sen blev det halv 8 hos mig på tv och då fixade jag ordning elias för natten med ny blöja och pjamas och sen flaska och somnade så gott.


sen blev det kockarnas kamp .


Natti natti alla där ute sov så gott nu i höstvädret och kurra i hop er ordentligt i värmen..kramizzz

Av miasolrosenmaria - 9 oktober 2013 11:04

ååå i dag så vaknade jag kl, 06 och ingen var vaken och det var upp och väcka gubben och sen hampus för dom skulle i väg tidigt i dag för han ska bada med klassen och då är det viktigt att han kommer i tid jag gick och la mig i gen, för Elias sov fortfarande och då vile jag sova så länge innan han vaknar.


sen blev det upp 7,38 då han började böka omkring i sängen och jollra och greja, så kom tim upp och gick in till elia som låg i min säng och bara mös och hade mysigt.


sen fixade simon frukost och åt och sen klädde på sig och jag gick in i duschen och fixade mig sen fick simon borsta tänderna och göra alt klart och sig själv.


sen satte sig jag och tim och åt frukost och elias satt också med och åt smörgås rån med smör på och det var ju verkligen mumma.



mmmmm mumms




sen så fick simon göra sig i rdning och gå till skolan och klä på sig ordentligt för det kan ju regna och så i dag, sen var elias på golvet och grejade och jag satte mig vid datorn en stund och tim satte på en film som han ville mysa med.


sen blev det grinigt på golvet då bytte vi blöja och sen fick han gröt lilla elias och sen så mys i soffan och jag läste bok för honom och då somnade han så gott, och ligger nu i vagen och zzuzzar såå gott.




Till butiken en stund och handla och skulle hämta ett paket som skulle kommit i går som det står på lappen som kom i brevlådan i går, men hade inte kommit i går och inte nu heller av någon anledning.
Men men så får vänta kanske till sluten av veckan med att gå dit och hämta för att vara helt säker på att det kommit dit.. hi hiii


lite höstbilder på vägen.




elias fått lite lunch och sen blev det lite mys på golvet och jag fixade lite, sen blev han grinig så nu sitter han hos mig en stund medan jag skriver här.


men det blir att byta blöja för det luktar lite här nu såå..


Ätit middag och det blev fisk i ugn med rödlök och morötter och hemma gjird sås i, och kokt potatis och gröna bönor till, jätte gott.


Fixat in musik till tims telefon från datorn som han har från Sebastian,


Och nu är det mys i siffan och gubben gått och hämta paketet och hoppas det kommit nu då, hummmm


Nu är det natti natti för min del, sandpapper i ögonen så det blir att kasta sig i säng och bara få blunda och sömnen kryper in i ögonen..sov så gott nu..




Sitter och diggar musiken i telefonen och är såå glad att han fått in musik i den nu..

 
 



Av miasolrosenmaria - 8 oktober 2013 10:45

godmorgon då var man uppe i gen som vanligt tidigt och trött var man också men det spelar ingen roll bara upp och hoppa och förska piiga upp sig.


sen var det i väg med hampus till buss en med pappa och jag var hemma med tim och simon.


simon åt frukost och sen göra sig i ordning för att till skolan ska gå och kooma i tid för det är jumpa förta timmen, jag gick in i duschen och fixade mig och sen blev det frukost med tim som var hemma i dag.


Jaha funderar på om jag ska in till Uppsala för att teaska runt marknaden, men vädret ser inte lovande ut för det tycker inte jag, för inge kul om det regnar och gå omkring där då, nää inte något positivt alls att se fram emot... hummm



så fin och sann



GIFT ELLER INTE... DU MÅSTE LÄSA DETTA!
När jag kom hem den kvällen, medan min fru la upp middag åt mig, tog jag hennes hand och sa: jag har något att
säga... Hon satte sig ner och åt tyst... jag tittade på henne och såg smärtan i hennes ögon...
Plötsligt, visste jag inte hur jag skulle
öppnar min mun, men jag var tvunget att säga det jag tänkte:
'Jag vill skiljas'...
hon verkade inte vara vara ...upprörd av mina ord och försiktigt frågade mig: Varför? Vi talade inte den natten, och hon grät...
Jag visste att hon ville veta vad som hände med vårt äktenskap, men jag kunde inte svara ...
Det som hände var att hon hade förlorat mitt hjärta på grund av en annan kvinna vid namn Juana. Jag älskade inte längre min fru... Jag tyckte bara synd om henne!
Med en stor skuldkänsla skrev jag ett avtal om skilsmässa och i detta avtal stannade hon med huse,bilen och 30% av vår verksamhet. Hon tittade på avtalet och rev den i bitar!
Hon tillbringade 10 år av sitt liv med mig och vi var som främlingar! Jag tyckte synd om henne för all den tid som hon förlorat, sin energi men det kunde inte ändras!
Jag älskade Juana! Plötsligt började hon skrika och gråta, som för att avreagera... Tanken på skilsmässa var nu ännu mer klart för
mig... Nästa dag kom jag hem och hittade henne skrivandes vid bordet... jag åt inte och gick o la mig, jag var väldigt trött på att ha tillbringat dagen med Joanna...
När jag vaknade, skrev fortfarande min fru vid bordet...Jag brydde mig inte och jag fortsatte sova... På morgonen presenterade mig hon för sina villkor inför skilsmässa: hon ville inte ha något från mig, men hon behövde en månads
uppsägningstid innan skilsmässan... hon Bad i skilsmässa att under en månad, skulle vi leva som om ingenting hade hänt och bete oss normalt...
Hennes anledning var enkel: vår son hade flera examen denna månad och ville inte att han skulle tänka på våra trasiga äktenskap... Jag var överens, men hon hade en annan begäran: Hon bad mig att minnas när jag bar henne till rummet den dagen vi gift oss...
Hon Bad mig att ,för den månaden, varje dag bära henne från rummet till husets entredörr! Jag trodde att hon häll på bli tokig... Men för att det skulle sluta i fred, accepterade jag.
jag sa det till Juana vad min fru bett mig och Juana skrattade högt och sa att det var absurt denna begäran, som inte fråga vilka knep min fru kunde användas av, hon skulle ändå bli
tvunget att acceptera skillmässan...
Min fru och jag hade ingen fysisk kontakt från att jag uttryckte mina avsikter av skilsmässa, så när jag bar henne första dagen, till dörren, kände båda oss dåliga... Vår son gick tillbaka o applåderar oss och säger: pappa håller på bära min mamma i
famnen! ... Hans ord svider mig mycket... Jag gick på 10 meter med min fru i mina armar. Hon slöt ögonen och sa med låg röst: Säg inte till vår son om skilsmässa, snälla...
Jag nickade med huvudet, lite skakad, och
satte ner henne när jag kom till dörren...
Hon gick för att vänta sitt transport för att gå till jobbet.
Jag körde själv till jobbet.... Den andra dagen,var båda mer avslappnad, hon lutade sig mot mitt bröst och jag kunde känna dess doft av hennes blus... jag märkte att det var en tid sedan som jag inte sett henne noga. Jag märkte att det hon inte längre var så ung, hon hade några rynkor, några grå hår...!
Skadorna på vårt äktenskap var anmärkningsvärt! för ett ögonblick tänkte jag och undrade: vad var det jag hade gjort?
Den fjärde dagen, jag bar henne, kände jag att vår intimitet
mellan oss håll på att komma tillbaka... Detta var den kvinna som gav mig 10 år av hennes liv, hennes ungdom... I femte och sjätte dagen, fortsatte att öka våra känslor...Jag sa ingenting till Juana i frågan. Varje dag var det lättare bära min fru och månadens slut närmade sig... Jag trodde att jag hade vant mig att bära henne och att var kanske därför gjordes allt mindre märkbar att bära sin kroppsvikt...
en morgon när hon, efter att ha testat många klänningar sa hon: mina klänningar är för stora! och det var då jag visste hon var
mycket tunn! Och det var faktiskt anledningen varför jag
inte kännt sin vikt när jag burit henne... Snart kom jag på att hon hade begravt mycket smärta och bitterhet... Utan att inse det,
rörde jag vid hennes hår...
Vår son kom in i rummet och sa: pappa, det är dags att du bär
mamma till dörren... För min son, Att se sin far, dag efter dag,
BÄRA sin mor till dörren, hade blivit en viktig del av sitt liv... Min fru kramade honom, jag vände mitt ansikte ... Jag kände en stor rädsla att det skulle ändra mitt sätt att tänka om skilsmässa... när jag bar min fru i mina armar upp till dörren, kändes som den
första dagen, dagen för vårt bröllop... Hon smekte min hals försiktigt och naturligt... Jag kramade henne starkt, som vår
bröllopsnatt...
Jag kramade henne och rörde mig inte, men hon kände det så tunt och smal att det gav mig sorg... Den sista dagen omfamnade jag henne och ville inte flytta... Jag sa: Jag insåg inte att vi hade kvar känslor för varandra,... Min son skulle till skolan och jag körde till kontoret...
Jag gick ut av bilen, utan att stänga dörren,
gick upp för trappan, Juana öppnade dörren och sade till henne: Jag är ledsen, jag är ledsen, jag vill inte skilja mig från min hustru...Joana tittade på mig, frågade mig om jag hade feber? Och jag sade: min fru och jag vi älskar varandra,... Det var bara att vi gick in i rutin och vi var uttråkad... Hittills värderar vi inte
detaljerna i våra liv, men sedan jag började bära henne kom det igen, varje dag, rummet till dörren, jag inser att ska jag göra det
förresten av våra liv... Till döden! Juana började gråta, gav mig en smäll i ansiktet, och stängde dörren...
Jag gick ner för trappan, jag åkte i bilen, kom till floristbutik och köpte blommor till min fru... den unga kvinnan i floristbutiken frågade mig: vad vill du att jag skriver på kortet, herr.?
'Jag kommer att bära dig varje morgon, tills döden skiljer oss !', sa jag...
Jag kom till mitt hus, med blommor i händerna och ett leende bara för henne... Jag sprang och jag gick upp för trappan, jag gick in i rummet...Och där hittade jag min fru, död!
Min fru kämpade med den fruktansvärda sjukdomen cancer
och jag var så upptagen med Joanna, att jag visste inte det... Min fru visste att hon var döende och begärde därför en månad innan skilsmässan, för att vår son inte skulle ha ett dåligt minne av en skilsmässa... för att han inte skulle ha en negativ
reaktion! att, åtminstone till min son, kommer att vara i hans
ögonen och sina minnen, att hans far var en underbar man, en man som älskade sin hustrun!
Dessa små detaljer är det som är viktigt i livet, i en relation... Inte huset, bilen, pengar på banken... Detta verkar endast skapa
en miljö som du tror kan leda dig till lycka, men i verkligheten: är det inte så!
försök alltid hålla ditt äktenskap,din relation lycklig... Kom alltid ihåg den första dagen av dess historia...
Ingen riktigt vet eller uppskattar det vi har tills vi förlora det!
Dela detta på din vägg, kanske du sparar ett
äktenskap...
 
 
 
Näääe i dag vet jag inte vad det är för fel, Elias såå grinig och vill inte sova bara små lurar aom inte är något, inge roligt alls, så nu sitter jag med honom och hoppas han sover ett tag nu då...
 
 


Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards