miasolrosenmaria

Alla inlägg under mars 2012

Av miasolrosenmaria - 6 mars 2012 20:00

ja då var det upp och fixa och dona med allt här hemma och fixa med den tvätt som är kvar och bli av med den och så kanske jag kan få den tom för en gång skull, innan den fylls på i gen och det blir ju ganska snart antar jag för här är den ju inte tom så länge som man vill att den ska vara.

sen plocka med disk torka alla dessa bänkar och fixa med maten som skulle göras.

och det blev göra stek i lergryta.

och den måste man lägga i blöt i några minuter och sen så smällte jag margarin i mickron och la i en massa olika kryddor och sen skar flera jack i köttet och sen så smetade jag på den hela smeten på köttet och i grytan och hällde på vatten också och sen in i ugnen på nedersa hyllan och sätta på ugnen i ca, 225 grader.

ugnen får alldrig vara på före utan man sätter på den samtidigt som man ställer in grytan i den..

sen så får den stå där någon timme och tills det börjar doffta och då kan man känna på köttet och skärta och kolla om det är klart.

sen är de bara att servera ris eller potatis och någon sås till.



 

ja sen efter middagen blev det boli bompa med barnen...


kram

Av miasolrosenmaria - 5 mars 2012 21:00

i dag så blev det riktig stor städning och dammning av bokhyllan, tim låg och vilade i soffan och kollade på tv och bara mös.

behövde vila och bara ta det lugnt nu, och han tyckte det var riktigt mysigt och skönt.




   


Han ser verkligen mör och väldigt trött ut och det är ju förståligt med tanke på att det hände ju i går och kom hem sent i natt som var.


själv så var det full fart med att flytta sofforna och städa där och skura innan man ställde till baks dom och sen fortsätta där och sen upp med stolarna från golvet och vidare in i sovrummet och sen hallen och trappen och sen in på toaletten och soppa alldena djävla sand som bara kommer på golvet som jag är så förbannat leds på.


och gubben han plocjkade ut alla dessa säng kläder från ett skåp för attd et luktade så illa där och det blev bara att sätta i gång att tvätta en förbannat massa tvätt och sen vart det att fara i väg och handla för den här veckan.


och sen hem och då fick barnen spela tv-spel en stund och jag satte mig vid datorn och kollade runt lite och sen satte jag mig själv i soffan för att virka en stund för att bara få koppla av och bara slappa en stund efter all denna städning.


sen bara mata på med tvätten så mycket det går så klart.


och då satte dom på den nya filmen smurfarna som vi köpte till dom.


 


 


 



ja sen middag och boli bompa som jag satt och mös med barnen tillsamamns och hade datorn med som jag satt och kolalde runt med en stund.


sen blev det anorlunda familjer..

och natta in dom små..


så en stund i soffan men sen blev det sängen för mig..


sov gott

Av miasolrosenmaria - 4 mars 2012 23:00

ja då var det upp och äta lite frukost och sen in i duschen och klä på sig, och gubben han började packa i hop alla grejor.

sabina ringde för att det hade hänt något med tim och han ville prata med mig och var jätte ledsen så jag hörde inte så där jätte mycket.

så jag pratade med sabina och hörde vad som hänt och det var att tim blödde jätte mycket i huvudet för att det var lek i vardags rummet, med hampus och Simon som lekte med filtar och allt på bordet, och sen hände något och tim skrek efter sabina.

så jag pratade med tim i gen och bad honom att lugna ner sig och att han måste låta sabina titta på det och se var någon stans såret är.

och sen ringde hon i gen och berättade var någon stans det va roch att det var ett jack, så jag sa att hon måste ta och blöta hand dukar och lägga på och trycka så att det slutade blöda och att det kanske drog i hop sig.

men sa att vi behövde ha så brottom hem utan kunde ta det lugnt.

sen skulle dom till kupolen i gen för att köpa ett par sandaler till dottern sin eftersom sonen hade fått från farmor, och sen gummistövlar till dom bägge.

så vi följde med och kollade lite och såg jätte fina skor till barnen som jag skulle vilja ha, men kunde inte köpa eftersom inte barnen var med och lite väl långt om dom inte passade, så det får bli en resa tid och köpa till dom om jag inte hittar dom här omkring där vi bor.

vi höll kontakten med sabina hela tiden och david henens pojkvänn låg med tim i soffan och dom andra 2 fick vara någon annanstans för att tim skulle få lugnt om kring sig.

men sen så blev det att vi åkte hemåt för att det inte skulle bli så sent och skulle till akuten med tim så att dom fick kolla såret som var.

så dert vart bara in och gubben slängde in packning och sendrog vi i väg i gen, och gu va man får sitta länge där.

och tim han var väldigt orolig och gnällig ville bara hem och frågade hela tiden när dom skulle komma och titta.

men han ville bara hem.

men sen så kom dom äntligen och han fick teip och sen ett plastad plåster så att det skulle hålla sig på plats och skydd för blött och så..

och han skötte sig jätte bra och var så duktig så..


sen hem och det blev jätte sent run 01 tiden och han var ju så trött...


 






Av miasolrosenmaria - 3 mars 2012 14:45

Då har man sovit inte alls så bra, gubben han snarkade hela djävla natten så sömnen den blev typ mindre än hela natten som den är.

men det var ju bara att kliva upp och se glad ut som alltid och sen äta frukost tillsammans och det var väldigt härligt och mysigt.

sen in i duschen och det va rju så härligt och sen klä på sig och fixa till sig en snabbis.

sen kom min vän Linda med en present som jag blev så överaskade av och tyckte verkligen det var onödigt och skämdes så mycket.

men det var jätte fint och ett kort som hon skrivit också, så gullig som helst min kära bästa vän...





Sen så packade hon upp en hylla som hon hade köpt på OKEA och skulle ha i hallen där man ställde skorna och lådor som hon la allt som man alltid lägger på hatt hyllan och alla fick en varsin plats och en låda.

var verkligen en bra grej och praktiskt.

sen så blev det att klä på sig och gå ut till bilen och i väg.

vi skulle till en loppmarknad en bra bit utan för falun, och det var hur stort som helst och 3 våningar tror jag det var, och vi hittade lite grejor som jag ville ha.










Sen så blev det resa till cupålen som är jätte stort och kolla runt och försöka se om de tfinns lite kläder som jag ville ha, för jag behövde tröjor som jag inte hade, bara en massa linnen som jag bara använt hela tiden sen förra sommaren, och dom började bli väldigt nötta kan man ju säga.


ja och jag hittade faktiskt lite och som jag ocså köpte och det blev faktiskt även en lite väska som jag hittade och som jag ville ha, för den jag hade var ju så stor och klumpig tyckte jag.

så jag fick väldigt mycket fast jag var i olika butiker.

och det var riktigt skönt att gå där omkring och strosa om kring och kolla runt och handla.


Sen var vi klara då blev det till ica som vi åkte för att dom skulle handla lite vad som skulel ätas till kvällen,och det skulle vara något enkelt eftersom vi skulle äta pizza innan vi åkte hem till dom i gen.


Och då var det att vänta på att deras 2 bus frön skulle komma hem, och det var ganska lugnt och snackade, sen så tog jag en cider och bara njöt av härligheten med att bara få vara och utan mina barn, och få umgås med min vän linda och hennes man och gubben min.


Sen så gick gubben i väg och handlade en kortlek för att spela lite kort och göra något kul, men det blev bara hennes man, jag och min gubbe.


och det va rjäte kul även om inte linda var med som jag tyckte var väldigt synd, men hon satt med och spelade alfa pet fast med en burk som man skakade på och skulle bida ord på bordet och räkna hur mycket poäng man fick för varje ord.


 



 



 



sen blev det melodi festivalen och dricka och lite chips och pistars nötter som är så gooda så det går inte att sluta äta, och dom tog slut väldigt fort och linda hon fastnade för dom hon med och tyckte dom verkligen var riktigt goda.


och vi hade jätte kul med melodifestivalen och hejade på dom som vi ville skulle gå vidare, men det blev inte alls som vi ville det blev alltid tvärtom, och det var en som vi hade jätte kul åt och det var han bannan eller vad fan han nu hette och vi dansade till han och gjorde samma rörelser och hade så djävla kul.


 


fan va det var skönt att bara få slappna av och bara ha det skönt och ha så kul som vi hade det..

sen var det att kasta sig i säng och bara få lite sömn.


ha en riktigt skön och härlig kväll.

 


   

Av miasolrosenmaria - 2 mars 2012 22:45

     Oj oj då var det upp och slänga sig i duschen och klä på sig och göra sig i ordning börja plocka fram lite kläder och göra lunch till barnen.

sen skulle vi åka och handla hem luncher och godis och sådant för att dom   skull ha allt ådant hemma när dom skulle vara hemma med stora syser Sabina och pojkvännen David över helgen.

men hon ringde och frågade om inte pappa kunde komma och hämta dom i uppsala, så att dom kom tidigare eftersom david slutat tidigare och hon var hemma.

för hon mådde inte så bra.

och då kunde dom ta barnen i stället medans vi åkte och handlade så slapp vi ha med dom och konka på, för då skulel de tju går fortare också.

sen hem och fixa till allt som skulle med och fixa nya säng kläder och packa allt som vi skulle ha med och handduk och schampo och duch kräm.

och kläder så man kunde byta.

ja det va rmycket man skulle tänka på och sen tala med Ina om vad som gällde och allt.

och även med sovningen också, och David hade med sig 2 filmer som dom kunde titta på och barnen dom gillade dom så mycket, att dom satte på en direkt och skulle titta på.

ja sen skulle vi åka och kom i väg runt 17 tiden och vi skulle stanna och äta någonstans också.

så blev det ett ställe innan falund och sen fortsatte vi och var framme runt 20,00  tiden ungefär..

ja så var det bara att packa in oss med all packning som vi hade med oss.

sen sätta sig och bara ta det lugnt och sitta och snacka och umgås..

sen blev det i säng var ju så trött samtidigt..


ha en underbar dag..                                          

 

Av miasolrosenmaria - 1 mars 2012 22:00

Jaha dena natt var inte alls någe kul, kl, 02,20 så kom Hampus upp och sa att han inte kunnde sova mer, och jag tänkte då att han får väl komma ner till mig och sa till honom att stanna nere så att tim inte skulle vakna så jag skulle gå upp försiktigt att hämta sängkläderna, men va då och ser man jo Tim ligge rockså vaken och undrar varför Hampus skulle stanan där nere, så det hörde ju han då.

så det var ju bara att hämta hampus och natta in dom bägge och sätta på saga och sitta där en stund och se om dom skulle somna någon gång, men va rinte så där jätte glad över detta för ville ju sova själv.

men sen så sa hampus att jag kunde gå ner och lägga mig.

men jag kände att om jag gör det så skulle jag i alla fall inte somna eftersom jag vet ju inte om hampus ligger och inte kan sova och gråter tyst.

så jag gick upp och kollade efter en stund för att se hur det var, och tim hade somnat så jag bad hampus att smyga ner, men tim han vände sig och började ju låta lite så jag stod där med en kudde i handen och vågade inte röra mig alls.

men sen så smög jag i väg och han nästan lägga mig och å ropar tim och behöver gå på toaletten och sen gick och la sig och jag frågade om han kunde sova eftersom han såg att hampus sov inte där.

så allt var klart där uppe så gick jag äntligen ne roch la mig, men hampus han somnade ju alldrig och sen efter någon timme så blev de ti alla fall att hämta tim för då vaknade han.

jag hade då bägge två i min säng och låg vääldigt trångt och ingen hade somnat och det tog väldigt lång tid.

så efter 05,00 så somnade dom men ändå var dom uppe redan 07 tiden..

så gubben åkte i väg med simon till distriktsköterskan och jag skulle försöka sova lite, men jag somnade bara till en snabbis sen blev det upp redan 08,30 och då satte jag mig vid datorn och grejade lite och kollade läget, sen in i duschen och skulle i väg och vi kom i väg runt 11,30 till uppsala och då blev det till ikea först och sen gränby för att kolla och få råd angående hud och produkter som är bra i ansiktet.

sen till enköping och då skulle jag sola som gubben hade bestämt.

sen blev det en max och sen hemåt färd.

och då boli bompa och värsta bilförare och sen natta in barnen och dom somnade hur fort som helst.

men tim kronglade för att han var så snorig och hade svårt att somna och vaknade i sömnen och skrek, så jag tog tempen och då hade han över 37,7 och han fick lägga sig hos mig för att sova annrs så hade det inte blivit att jag fick någon sömn denna natt heller..


ja sen i säng själv blev det också...


ha en härlig underbar kväll..       

Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards