miasolrosenmaria

Alla inlägg under december 2012

Av miasolrosenmaria - 11 december 2012 19:00

Då var det full fart på morgonen med att väcka barnen och dom klä på sig och sen frukost och vänta på att gubben skulle komma hem och sen köra dom till skolan, men jag gick och la mig för att sen hålla på i simons rum och greja och dona där.

vaknade och upp och klä på mig och sen the och smörgås och kollade på hem till gården och sen bar det av till rummet för att spackla och sen tejap runt alla karmar och så.

och det tog sin tid som alltid.

sen kom alla hem då och då blev det full fart och nyfikna på vad jag gjorde och dom lekte för fullt där uppe, själv så gick jag ner för att göra middag och det blev stuvad lever och potatis och barnen fick kött.

sen disk och plock, och barnen dom kollade på boli bompa och mös i soffan.

sen natta in dom små och själv slänga sig ner i soffan och bara vara efter dagens jobb, och då blev det tv för hela slanten.

sen kollade jag läget här på datorn och såg att kl var mycket och kanske skulle lägga mig själv och sova så man orkar med morgon dag som består av målning då...

men läsa lite först innan ögonen går i gen...


natti natti sov gott... mia....

 

Av miasolrosenmaria - 10 december 2012 11:30

Ja då var det morgon och Tim och Hampus ska göra sig i ordning för att åka till skolan, men simon blir hemma för han har inte sovit mycket bara vaknat och skrikit på mig och haft ont i en fot och allt och sen har inga skor heller att ha på sig..

men han satt och kollade på bolibompa och jag försökte sova för jag kunde inte sova något i natt innan simon började , så jag behövde få lite sömn i alla fall och det blev inte så mycket, sen gick jag upp och klädde på mig och tog lite dricka och clementin och sen så fixade jag med färgen och gick upp och skulle måla, men kom på att först slipa apcklet och sen började jag måla och det tog sin tid, började kl, 10 och fortsatte hela dagen men tog några pauser och drack och sen fixa lunch till Simon och då tog jag lite fil.

sen fortsatte jag måla, och såg den härliga solen vara framme.


 


sen kom dom hem och jag målade då andra gången för det hade inte täckt första gången var så flammigt tyckte jag och det var inte snyggt.

så jag blev klar vid 16 tiden och då var det middag som skulle göras och det bev köttfärs sås och spagetti och sen så tog jag en dusch och det var så skönt att bara stå där med varm vatten och härligt, kunde stå där hela kvällen men det gick ju inte så saknar badkar att bara kunnat lägga mig i , men nu har vi inte det...

sen blev det Simon och Hampus kollade på film där uppe ocj jag och Tim kollade på en film här nere och mös, så skönt men det kändes i kroppen efteråt kan jag lova...

nattat barnen och själv så kollar jag på halv 8 hos mig och sen var det inte mycket på tv, så då satt jag här vid datorn och grejade.


och sen blev det natti för mig..

sov gott nu..

 

Av miasolrosenmaria - 9 december 2012 11:15

barnen dom vaknade kl, 8,00 fast dom kom i säng så sent, men det blev att kolla på bolibompa och mysa i soffan och sen frukost och jag låg kvar i sängen och drog mig, sen skulle Tim ha en kompis här och hans föräldrar och jag kände inte alls för det och lkände bara vart ska jag själv ta vägen då i mitt hus.

och dom skulle komma runt 13,00 tiden så jag satt här vid datorn en stund och sen så var kl 12 och då fixade jag lunch och barnen dom var ute, så jag fixade med allt och ropade in dom och sen ser jag en bil komma och parkera på gården och då var det rusa in och väcka gubben och jag snabt in på toa och sen lägga mig och där låg jag resten av dagen.

ville inte vara uppe och visa mig, och mådde så där för jag var för trött och jag behövde sova lite så det blev läsa en liten bok och sen var ögonen såå trötta så jag la mig och sov en stund då.

men svårt med en hund som bara ligger och piper så man blir tokig av...

     


i dag var det dimma ute också men med lite sol också på det så vackert.


ja sen åkte dom runt 16,tiden och då klädde jag på mig för att vi måste åka och handla, och byta skor till simon för han köpte för liten storlek.

men när man kommer dit så är det stängt så var det med det, men det blev en färg hink och sen lite mat.

hem och fixa middagen och sen så natta in dom små liven för kl, var så mycket, sen satt jag och mös i soffan och kollade på tv, solsidan och sen blev det beck och även satt här vid datorn och grejade lite.

nu så blir det sängen och försöka med lite sömn..


natti natti....


Av miasolrosenmaria - 8 december 2012 22:45

barnen vaknade på morgon och sitter och myser i soffan med bolibompa och har det skönt och jag ligger och slummrar i sängen, sen äter dom frukost och kollar på kalendern och sen öppnar en lucka.

sen går jag upp och då blir det en maskin som jag la in och satte på, sen upp och spackla väggar i rummet som jag ska måla om och även tejpade runt alla lister och allt.


 


  


sol och lite lätt snö fall och barnen ut och leker och har sig, full fart är det i alla fall.


 


 


 


 


sitter och kollar på så mycket bättre och barnen dom leker och även kollar läget på tvn, och sen när det är slut så blir det mys med filmen modig och godis och bara myser tillsammans.

sen när det var slut så var det dags att sova, men problem med Tim som vägrade ta sin medicin och bara satt i köket och lyssnade inte alls på mig och jag var själv trött och dom andra ville gå och lägga sig, så jag ringde gubben och var jätte ledssen för att tim inte lyssnade på mig.

så jag gick och gjorde i ordning sängarna och gubben pratade med Tim i telefon.

sen gjorde i alla fall inte Tim som jag sa så jag ringde gubben och han fick prata med Tim i gen och då gick jag upp och nattade dom andra 2 så dom åtminstonne fick komma i säng, sen gick jag ner och Tim sa att pappa ville prata med mig så jag fick ringa upp i gen och då hade dom bestämt att Tim skulle ligga nere hos mig och då fick han göra det så det blev lugnt.

så han gjorde sig i ordning men var tvungen att sitta och vänta tills Hampus somnat för att hämta hans kudde och filt, och han tog sin medicin också, så vi kom i säng 01,30 typ och jag var såå trött.

men sov dåligt ändå..

men natti natti sov gott så gott det går...

Av miasolrosenmaria - 7 december 2012 22:45

Morn morn upp och se till att barnen kommer upp och sen klä på sig och fruksost och sen i väg till skolan med alla 3, men lilla jag gick och la mig i gen för att få sova lite till medans jag kan.

sen vaknade och upp och bara strosa runt lite och sätta mig vid datorn och kolla lite och sen fixa the och smörgås, och sätta mig och kolla på hem till gården och bara mysa där i soffan för mig själv.

sen fixa disken och sätta i gång en maskin tvätt.

och satt och kollade på en film som gick på 4 an och gjorde inte alls så mycket kände inte för det och orkade inte, bara ta det lugnt.

sen kom dom hem och då fick gubben brottom att fika och göra sig i ordning för att åka till jobbet och först så var det fixa skor till simon, för hans hade gott sönder regält i hälen var helt sönder så det gick inte att gå med den.

barnen dom lekte med simons playdo.


   


sen blev det middag och göra sig i ordning och bolibompa, och efter det så satte vi oss alla och mös i soffan tillsammans och kollade på fim och hade chips och popcorn till och hade det riktigt skönt.

sen var det natta in dom små trollen efter det..

sen blev det bädda nytt i sängen och sen hänga tvätt innan jag själv kommer i säng.

men nu så blir det den och ska försöka sova lite då..


natti natti sov gott alla där ute.../ mia

Av miasolrosenmaria - 6 december 2012 21:45

Ja då var barnen uppe och mös i soffan och kolla på tvn, var hemma i dag för svårt att ta sig fram på vägen, så det var lika bra det.

men va skönt att titta ut och se att det var vind stilla och lugnt, men inte plogat då, men men det får väl ta den tid det tar.

fast man kan ju tycka att dom ska vara ute natte tid då det är snöstorm och har gått ut med varningar såå tidigt.

så barnen dom gick ut tidigt och är fortfarande ute i snön och har hur kul som helst och det är så skönt för dom att kunna vara ute nu när den äntligen kommit..

nu börjar det snöa men som tur är så slipper man blåsten och det är ju det bästa i alla fall.

barnen kom in och åt lite lunch och sen var inne en liten stund och lekte och hade sig och simon plockade fram sin playdo deg och började hålla på med den med syskonen och hade jätte kul.

 

 

Simon och Tim grejar med ett träd som ska ha äpplen på. 


 

Hampus håller på och gör rent en grej som man har till degen...

 


sen gick dom ut i gen och var ute hela eftermiddagen, och middag blev kyckling klubba och ris som dom tycker är jätte gott, och sen blev det duschning av dom 3 busfröna.

och sen mys i soffan med boli bompa och bara ha det skönt.

då natta in dom små efter bolibompa och läsa lite ur en bok och sen sätta på skiva med saga som dom lyssnar på innan dom sommnar helt, själv gick jag ner och slängde mig i soffan och bara var och kollade runt på dum burken om det var något.

Är skit trött men måste bara kolla på bjuti end the bist på 7 an, kan bara inte låta bli det, men bara för att man är så trött så går klockan skit skit sakta ju.

nu äntligen så har jag krypit ner under täcket och huvudet vilar på kudden.

 

 

så nu ska jag sova natti natti...  

Av miasolrosenmaria - 5 december 2012 17:15

blev väckt av simon kl, 04 tiden på morgonen ochg frågade om han fick titta på tv, men jag kollade klockan och sa nej det är mitt i natten så hämta dina grejor och lägg dig här och när han kommit ner så la han sig och jag gick på toa då och då började det blinka till sen gick strömmen och det blev lite väl mörkt, och jag ringde gubben och talade om det och han blev tokig för det var bara problem och han hade jobbigt på jobbet och det snöade och stormade som bara den.


men jag la mig i gen för jag var så trött men det var svårt när simon inte var still och kunde inte sova och allt, men sen kom strömmen tillbaka så jag ringde gubben och bara talade om det..

men det blev inte mycket sömn i alla fall, för när klockan ringde så hade jag väl typ precis somnat kändes det som, men det var bara att kliva upp och se till att barnen dom fick frukost och allt, men jag ville bara sova.


ringde gubben och han var på väg men var tvungen att skotta fram och soppa av bilen först och sen vet han inte hur vägarna är så han kommer när han kommer..


och i dag så ska Tim följa med en kompis hem efter skolan..


jag gick och la mig för jag måste bara få sova och det var skönt behövde verkligen det, när jag vaknade blev det te och smörgås och kolla på hem till gården.


i dag blir dt inte mycket gjort utan bara tvätt och sen ta det lugnt orkar och känner inte för mer fast det skulle behövas, men nej det får vänta tyvärr..


 

ja här yr nön för fullt snöar..


Då ska man ut och hämta ved tänkte jag så man kan tända i kaminen, men fan va jag kände mig som lilla Emil i lönneberga då han skulle ut till Alfred som låg i stugan med sin onda tumme och Emil sklle i väg med honom till docktorn, fan va det blåste ute när jag gick den lilla biten till veden och det var ingen höjdare kan jag säga ville bara vara inne..


så nu var kaminen tänd och det börjar spraka för fullt.


gubben var på väg hem med hampus och sen hämta simon men det va rinte plogat något dierkt och absolut inte den lilla vägen mellan örsundsbro och här det var drivor så det hette duga och det gick inte att se vägen sa han..


   


ja så här ser det ut nu och det har blivit värre och klockan är ju bara 14, 35 nu och det ser ut så här redan, tur man eldar och är inomhus man ska inte vara ute på vägarna i dag inte, man skulle inte släpt i väg barnen till skolan, bättre att dom vart hemma när det är sånt här väder och man inte vet hur dom plogar här ute så man kommer fram...


 


det här är på framsidan då..


ja dom kom hem i alla fall och gubben han hämtade fullt med ved så jag har här inne nu, men han kunde inte köra upp bilen på gården utan ställa den där nere så han kunde åka i gen för att hämta Tim i Uppsla då..


men han ångrade riktigt att han inte sa i från i stället med tanke på det här vädret som är, så vi får se om dom kommer till skolan i morgon eller om dom ska vara hemma i stället med tanke på vägarna och sen att det ska fortsätta hela natten också, så det kommer inte bli bättre utan lika dant..


 


här leker Simon och Hampus med simons leksaker som han fick i går på födelsedagen och dom har jätte kul, och hampus vill inte vara ute för det blåser sådan storm..


men nu kollar dom på tv och bara myser och äter lite middag och kollar på barn kanalen och snart blir det bolibompa då..


och jag har vilat fick ont i magen som bara den och det var jätte jobbigt så jag har bara tagit det lugnt och medans jag stod vid micron och värmde matsom jag hade kvar sen i går så såg jag plog bilen åka nere vid korsningen och sen förbi oss, men det yr nog i gen snart kan jag lova få se om det håller i sig när gubben kommer hem med tim..


man kan ju hoppas i alla fall..




Av miasolrosenmaria - 4 december 2012 17:00

upp och fixa med barnen och dom kom i väg till skolan med gubben och jag la mig för att sova en liten stund och sen gå upp och göra mig i ordning för att sen kommer gubben och hämtar mig för ska till skolsköterskan med Tim och ta vaccinspruta kl, 14,30, så när vi hämtat upp simon och sen hämtat upp Tim och Hampus så drog vi i väg till citty gross och jag skulle handla presenter till lilla Simon som blir 7 år i dag.


 


lilla simon här då som blir 7 år..


sen tillbaks till skolan då Tim och jag gick till skolsyster och det gick jätte bra för honom, och han satt jätte fint och sa ingen ting när dom tog sprutan var så tyst och allt.


sen så åkte vi vidare till ica maxi stenhagen och handlade inne på rusta, öb och sen på ica, för att sen åka hem och det var värdens snö storm ute.


   


riktigt oväder har det bara kommit bara så där inge kul alls, men är på väg till örsunds bro och där invänta på sabina och pojkvännen david som kommer med buss och ska med hem..


när vi kom hem så fick sabina slå in presenterna medans jag lagade maten så att det gick lite fortare för klockan den tickade som vanligt och stannar inte upp direkt..


efter det så blev det fira lill plutten ..


 


glad liten kille som vi sjungit för..


Sen var det dags att natta in men först så ska Tim och Simon läsa sin läsläxa och Tim läste för David och Simon läste för Sabina och det gick jätte bra sen göra sig i ordning och natta in dom men det var väldigt svårt när storasyster var här, så det tog längre tid än vad det ska..

brukar alltid ligga 19,15 annars och då är jag nere sen redan 19,30 och bara sitter i soffan, men i dag låg dom inte förrän 19,45 och det var väldigt sent tyckte jag då.

sen sitter jag och bara myser i soffan själv och Sabina och David duschar och sen kommer dom och kollar på tv med mig och det är haous på 4 an, sen blir det goust wesperi på 7an och då går dom och lägger sig..


 

den här fina dressen har dottern sabina köpt till bebisen som hon vill ska ha på sig när vi åker hem från bb..

gulligt tycker jag..


ringde och kollade med gubben och han sa att det snöade som bara den nu när han var på väg till Uppsala och det kommer antagligen fortsätta hela natten..


nu sova då... kramizzzz



Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards