miasolrosenmaria

Alla inlägg under december 2012

Av miasolrosenmaria - 3 december 2012 16:45

Ja upp med barnen och sen dom i väg och jag la mig en stund för att gubben kommer sen och hämtar mig för jag ska inte vara hos mödra förrän kl, 14,30 och det är ju ett tag dit.

så jag låg en bra stund och sov lite och sen gick in i dusch och klädde på mig och fixade till mig och satte mig här vid datorn en stund och grejade och kollade med gubben om han var på väg och det var han så det var bara att vänta på att han sk akomma då.


ja tänk att för bara några dagar sen så var det + 8 ute och nu så har vi -17 bara så där det slog om med riv fart här och nu på dagen har vi -8 just nu då..


men solen den lyser i alla fall i dag med och det är ju härligt i alla fall, men inte när man ville ha den då var den så från varande den kunde..


 


mitt jag då..


jaha då har man en förbannat massa tvätt som man ska tvätta nu då, skulle vara så skönt att det bara var att tvätta en gång och sätta upp samma i gen bara att dom har ändrat sig till jul gardiner.

ja en väldigt kul tanke faktiskt..


då har man vart på mödra och barnen var också med och fick se hur det går till när dom lyssnar på bebisen.

och det var ju spännande tyckte dom och kul för dom att få veta hur det går till nu också..


så var vet handling och sen hem och middag, bolibompa och adventskalender som går nu och som dom tycker det är bra.

sen blir det att natta in dom små liven och få lite kväller för mig själv..


ska väl tända i kaminen då så man får lite värme då och höra det härliga sprakande och knastrande från elden, så mysigt att bara lyssna på..


nej natti natti natti på er...



Av miasolrosenmaria - 2 december 2012 16:30

Då blev det upp och börja med att plocka fram alla jul gardiner som ska upp i fönstrena i dag och alla stakar och tjärnor som ska lysa i fönstrena.

men först kolla alla gardiner och lägga upp så att det finns till alla fönstrena och sen bara sätta i gång att stryka för fullt.

och barnen dom gick ut en stund på förmiddagen och grejade och hade sig i snön och tyckte det var jätte kul.

sen började jag sätta upp i köket och fixa och greja sen blev det i vardags rummet och sovrummet och då tvättade jag fönstrena före innan gardinerna sattes upp och sen blev det att forstätta på över våningen och det var mycket att görta man tyckte det alldrig tog slut..


men här är gardinerna jag sydde i går som kom upp i hallen på över våningen..


   


snyggt tycker jag det blev och är riktigt nöjd själv över dom som jag sydde..


nej nu så är jag så less och trött, har ju hållt på hela dagen och det är inte färdigt ännu men nu så blir det soffan och mysa och barnen dom sover och jag bara är..


då har man kollat klart på beck och gjort sig i ordning för sängen och ska få lite blund i dom små blå om det går....

sov gott...

Av miasolrosenmaria - 1 december 2012 16:15

upp med tuppen i dag då eftersom man inte kan sova och har inte sovit mycket i natt, så det var bara upp och fixa och sen plocka fram sy maskinen och leta trådar som skulle passa också.

sen var det bara att sätta i gång att sy alla dessa bitar och Hampus tyckte det var spännande, hjälpte till att plocka bort nålar när jag sydde.

sen gick Hampus och Tim ut en stund och Simon han fick vara innne för han skulle städa klart sitt rum först som han har hållt på med sen i måndags men det ska vara klart i dag om han ska göra något annat..


   


så här skiner solen fram i dag också ser så härligt ut men jag håller mig inomhus det är det bästa även hur fint det är där ute så längtar jag i alla fall till sommaren...


ja sen när jag väl satt där och barnen frågade om att baka peppar kakaor så sa jag att jag måste ju bli klar med gardinerna först, men då blev det att jag undrade var formarna var någonstans och frågade då Hampus om han viste var dom fanns och han började leta och sa att dom ska ligga i en påse, men fanns ingenstans där han letade.

och sen kom Tim och då började dom prata och fundera och kom på ett gammalt skåp som stod i hallen förut, men som gubben hade burit ut och då sa dom att de ska ligga där och jag tyckte ju det ska va konstigt för det borde vara tomt då.

men dom gick ut och kollade och kom in med dom pluss andra saker som också var där i, men skönt att man har barn som kan komma i håg var saker och ting är... hi hiii


ja då var man klar med syningen och det blev riktigt bra och nöjd blev jag också..


så nu blir det pepparkaks bak för Tim och Hampus till att börja med för simon är inte klar ännu..


 

tim och hampus med full bakning av peppar kakor och få ut så mycket av degen, men väldigt sugna på att stoppa i munnen...   


ja sen blev det simons tur efter att verkligen städat klart som han gjorde väldigt fort för en gång skull..


 


simon i full bak då..


och nu snöööar det då , jiippiii .

men nej inte för mig för jag hatar den här årstiden och vinter, snö och kyla, vill hellre ha sommar med mycke värme då trivs jag jätte bra.

men det är ändå kul för banen att det kommer snö för då kan dom vara ute för en gång skull och slippa all dennna gegga och lervälling som är när det har regnat hela tiden varje dag hit tills..

men nu slipper man den ju och sen är det lite ljusare ute nu också än tidigare för då var det bäck svart så man såg inte handen framför sig..


 


solen går ner nu och det är så fint..


middagen har vart och barnen kollar på tv, men nu blir det soffan för mig med mys och kolla på så mycket bättre och barnen vill inte titta på det så dom spelar i stället en stund..


så nu blir det mys med barnen och film en stund tillsammans innan dom ska i säng och äta godis och dricka...


nej nu blir det natti natti för oss ha det gött..


Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards