miasolrosenmaria

Alla inlägg under april 2013

Av miasolrosenmaria - 7 april 2013 14:00

God morgon på er alla, då sitter man i soffan och ger Elias mat men i dag så vill han inte sva som han brukr göra, nej inte san icke.

i dag så är vi pigg som solen själv kan jag lova, så det blir att försöka komma in i duschen snabt och då fick Hampus ligga på golvet med Elias och det tyckte han var riktigt mysigt och kollade på tv.


sen blev det sitta med honom i gen och barnen dom gick ut och var ute en bra stund för det var ju dock fint väder som sagt och det har det ju varit hela tiden nu och det är ju såå härligt underbart att äntligen ha solen framme hela dagarna i enda, man blir såå pigg och på så bra hummör och väldigt glad måste jag ju säga, solen den ger sådan fin gläje när den är framme.


 



sen kommer barnen in och säger att det snöar och jag fick en shock för jag såg ju solen skina för fullt och blå undebar himmel men dom hade rätt det for ju snö i lufften och mulet var det också, så det var verkligen ingen härlig syn det där inte, så dom kom in och tyckte inte det var kul alls nu när snön har börjat smälta så mycket så ska det komma ny snö nej det vill vi inte.


men sen sken solen i gen och det märktes inte alls att det snöat ju..


sen kom värdens snö storm kan jag säga och det var inte alls kul att se för det var ordentligt och mörkt på himmlen var det också.


 


ja försökte faktiskt ta en bild på hur mycket det snöade men det är ju inte så lätt men den blev så här och man ser ju lite hur mycket det snöar och det är ingen rolig syn kan jag lova.


nu längtar man ju verkligen efter våren med härliga tulpaner och krokus och alla fina härliag tussilago som växer så fint på vägkanterna och dikeskanter och bara längtar till vitsippor och blåsipporna kommer sen, det är ju såå härligt när det blir vitt av hav med vitsipporna tycker jag då..


sen blev det midag och då gjorde jag kokt fisk ,potatis och citron sås till och lite grönsaker och det blev jätte gott, barnen tycker ju inte om sås så då får man göra på det viset och jag la lite sås i en liten allrik varsin till dom så dom i alla fall fick smaka på den, och det va rsi så där med den saken för dom.


satte mig i soffan me dElias för han va rverkligen på hugget riktig hack kyckling så som han letar efter mat, hi hiii

och då sken solen som ingenting hade hänt i dag så härligt och skönt.


   


och det märks verkligen inte att klockan är vi 17 tiden på eftermiddagen heller så ljust som det är ute nu, det märks att det är sommar tid och man måste verkligen sätta för fönstrena nu så barnen kan lägga sig och sova.


duschning efter maten så klart och sen tv.


det blev film för barnen ville inte kolla på bolibompa och sen lite glass och efter det så natta in dom tidigt för att orka upp i morgon till normala tider och rutiner i gen efter lov veckan som varit och få upp dom tidigt för skolan.


det ska bli så skönt att komma in i rätt rutiner och att få dom till skolan i gen så man får lugnt och skönt här hemma och kunna bara ta et lugnt och sova lite när Elias sover om det går, hiiii


sen satte jag mig vid datorn när jag lagt Elias och sen la jag mig själv men först ta ner Tim i min säng för han kunde inte sova för varmt i hans rum sen sova för mig med.


natti natti på er alla..

Av miasolrosenmaria - 6 april 2013 14:15

var uppe jätte tidigt och sen fortsatte Elias att sova så jag la mig själv att försöka sova och då var kl, 07 tiden men det varade inte länge för sen kom gubben hem och då blev det verkligen inte tyst alls så någon mer sömn blev det tyvärr inte alls, så förbannad att inte få sova när jag äntligen kan göra det, ingen hänsyn alls finns det här så det är och vara vaken då.


sen vaknade Elias och då var det ge honom mat och sen försöka komma i duschen och klä p mig och sen försöka få lite THE och smörgås och efter ett tag så somnade Elias i gen och då satte jag mig vid datorn och skrev här och kollade fb och hade mig, sen satte jag mig och spelade tv- spel med Hampus och sen blev det möta gubben på mario cart och köra några varv sen lite bowling och hade kul men sen kunde jag inte spela mer för var tvungen att ta Elias och sen var det middag för satan va klockan går när man gör annat och har kul lixom.


och då blev det snabb middag typ hamburgare och makaroner, men jag tog grytan och riset som var kvar sen i går och sen blev det tv och vänta på fångarna på fortet och bara mys i soffan och sen lite film innan natta in dom små och gubben åkte till jobbet..


ja en ganska ovanlig dag för gubben spelar inte tv spel någon gång och i dag gjorde han det. hi hiii


ha det så gött.

BVC

Av miasolrosenmaria - 5 april 2013 14:00

Då var man uppe jätte tidigt och det var ingen ide att ens tänka på lägga sig i gen när Elias sov utan det var in i duschen och fixa till mig och klä på mig och sen kom gubben hem och då åt barnen frukost och sen se till att dom klär på sig rena kläder och så.

Klädde på Elias och sen gav han mat och fixade till väskan med blöjor och extra kläder.


sen var det packa in oss i bilen för att dra i väg till Uppsala vårdcentral då.


 



här är vi i Uppsala och det finns ingen snögnutta knapt kvar, så rent och känns verkligen som vår i luften.

 


då var man inne och även läkaren skulle kolla lillen för det var nyfödds kntroll och allt var ju hur bra som helst med honom och han var ju såå duktig så.


sen blev det tandläkaren med Hampus och där gick det så där som alltid, inte alls på hummör och villig på att göra det som skulle göras, bara så jobbig och knep i hop munnen så det gick inte alls att gör anågot.


sen blev det en IKEA lunch då..


Simon och Tim sitter och äter glass.


gubben och Hampus ätit klart.

   


sen blev det ica maxi storhagen och handla lite innan vi fortsatte hemfärden då.


såg även tussilago på vägkanten och det lös så gult och fint, tyvärr så han jag inte på något foto av dom så synd och tråkigt..


ja hemma i gen efter en bra dag och då blev det fixa lunch och det blev gryta med ris, jätte gott och sen bolibompa och invänta lets dance som kommer kl, 20,00 och äta lite gott till och efter det så natta in barnen och sen försöka komma i säng själv som är lite si och så med, beror på lilla Elias då om han äter ordentligt och somnar någon gång .


sov gott nu och dröm sött.. 

Av miasolrosenmaria - 4 april 2013 13:15

ja vad säger man här sover man inte mycket i dag så var man upp väldigt tidigt och sov inte mycket på morgonen utan satt och halv sov i soffan, är alldrig lika en ända natt och morgon.


barnen ätit frukost och sen så ska dom ut och i dag blir de tinge spel för nu får man vila från det någon dag tyvärr för mycket spelande och för läänge som sagt.


       


dom var ute hela dagen och lekte och hade sig och sen åkte dom pulka i en backe här i från och då tog Tim telefonen med sig så jag kunde ringa honom men det behövdes inte, för han kom tillbaks i gen för de thände saker och en massa tjafs som alltid av någon anledning, i balnd så funkar det jätte bra och i balnd inte alls då blir det en som blir utan för och allt.


men det kan ju inte alltid vara bra som det sägs tyvärr, även om man vill det som förälder men så är de tju inte i verkliga livet allt går ju inte på rels precis.


annars så var det tvättning och plock och disk som vanligt så ha en skön dag och kväll, många kramar mia

Av miasolrosenmaria - 3 april 2013 13:00

Tänk va kul det är att sitta i soffan tidigt och se ut i hallen och casper gör samma prsedur på morgonen och sitte roch väntar vid trappen att någon ska ta och komma ner någon gång, springer fram och tillbaka och ve tinte var han ska ligga någonstans för att inte missa någon.


och det är Hampus som kommer först och han tar ut honom och casper är ju sååå glad så klart.


Ringde gubben och det visade sig att han inte komme rhem för han har ingen bensin i bilen och kortet funkar inte, bara en djävla massa probelm som vanligt, och ingen finns att hjälpa honom på jobbet som han åkte tillbaka till.

så jag fick ringa dottern och se om hon var vaken och fråga om jag kunde sätta in pengar på hennes kort och pappa kom och hämtade för att kunna tanka och komma hem, det var det enda sättet att göra på.


sen så var han äntligen på väg hem och allt gick bra skönt var det.


sen när han väl var hemma så satte han sig vid datorn och han gick ut och skulle fixa något då ringde en av hans telefoner och då var det hans syster katarina som ringde och ville prata och funderade på om vi inte skulle kunna komma till henne i midsommar, och pratade om annat också och sen fick gubben ta över luren för att jag skulle ta Elias, sen fick han även ta lillen också en stund så jag kunde fixa och greja.


skrev in massa datum i almenackan och sen fixade disken och sen tog jag Elias för han ville inte var där hos sin far och ligga på bordet inte kul alls, måste jag ju säga själv att det ser ju inte sköt ut.


så nu är midsommar bestämt i alla fall och redan inskrivet i almenackan och det är skönt att ha något bestämt.


 


gubben pratar i telefonen.


sen gick han och la sig för att han behövde sova eftersom han skulle åka tidigare med sebbe som skulle hem i dag och då åker han sammtidigt som gubben ska till jobbet så det inte blir så onödiga reser som kostar.


 

här är lilla Elias nybadad och sen prövar faster katarinas kofta och mössa så hon fick se om det passade och han blev såå fin förutom att mössan var ju lite stor då men lite att växa i är ju bra.


lätt middag i dag och sen spel inna sebbe ska åka hem.


då åker sebbe hemåt nu då och det är såå tråkigt var såå härligt att ha honom här äntligen och jag hoppas han kommer fler gånger.


och det blev film med barnen lejon kungen och efter det så natta in dom och själv sova tänkte jag men först mata Elias..


natti natti..



Av miasolrosenmaria - 2 april 2013 12:45

var uppe tidigt men ovanligt att barnen sover länre än vad dom brukar, klockan r över 07 och dom sover fortfarande och casper funderar varför ingen ommer ner någon gång sitter och kollar upp i trappen men ingen kommer och sen lägger han sig i soffan men ändå måste han springa till trappan och då lägger han sig där och väntar och kollar upp.

så härligt måste jag ju säga, han vet ju när dom alltid kommit ner och nu så kommer dom inte den tiden.


   


Här blir han jätte glad att Hampus kommer ner och vill gå ut med honom så han ligger vid dörren och vänta på att han ska bli klar någon gång.

   


Sen efter en stund så kom dom andra 2 upp också och sebbe sist och då blev det vänta till lunch för att få spela tv spel som dom så gärna vill.


så det blev spel för hela slanten och jag som har sådan koll och rutiner på det annars och tid på hur länge dom får spela så blev det inte nu utan dom spelade hur länge som helst och då med sebbe som dom tycke rär jätte kul, så det fick gå för den här gången då han äntligen var hemma.


sen gjorde jag middag stek i lergryta med grönsaker och till det serverades det ris och det var ju gott, men tar en stund att till laga som sagt.


 sen blev det faktiskt tv bolibompa och sen en film som dom ville kolla på innan dom skulle sova.


och jag satt och mös i soffan sen och sebbe halv sov i soffan sen gick han och la sig och jag satt kvar som vanloigt men kom i säng ganska strax efter.


hoppas på en skön natt kramizzzz

Av miasolrosenmaria - 1 april 2013 11:30

Ja då var man uppe som vanligt och satt i soffan och gav Elias mat då och barnen dom sov ganska länge i dag och det var ju skönt sen kom alla andra upp vart efter, och jag gick in i duschen för jag behöver det och det är ju så sköntefter att man vaknat att ta den.

sen äta lite frukost om man hinner vill säga, det blir det alltit si och så med ,men men.

sen satt vi och pratade och kitty hjälpte till att klippa caspers klor och sen pratade hon om att man kan låta honom springa på bandet som jag har, men jag sa att vi inte har,hahaha

hade ju helt bara glömt bort att jag fick ett sådant i jul klapp ju,hur kan mna glömma något sådant när det står där inne i vardags rummet och är ju inte direkt litet om man säger så. ja lite knäpp får man väl va i bland och lixom lite senil då..

så kitty och jag hjälptes åt att få honom att gå på det och det gick så där men det var ju inte att ge upp och gubben och uffe höll på med bilen där ute för det var något som inte fungerade i bilen som han köpte, men nu fick dom bukt på det så det käns ju bra.


sen var det dags för dom att åka hemåt till sig eftersom det är vanlig dag i morgon och han ska jobba och dom har en bit att åka också.


sen skulle gubben hämta älsta sonen sebastian som ska vara här någon dag och det ska bli så jätte kul för han ser man inte så mycket av direkt och kommer inte helelr hit så mycket som man skulle vilja att han gjorde, men han har ju inte tid med det för han har så mycket med sitt och kompisar som går före tyvärr så är det så nu mera med ungdommarna, väldigt sorgligt fårjag då säga i alla fall.


Lillebror Hampus var överlycklig att ha storebror här och satte sig och spelade tillsammas så mysigt och hampus var jätte glad..  

   


dom spelar tennis.

 


 

hälsar på lilla Elias som är den yngsta lillebror han har..  


sen var det middag och disk och tvätt och mys i soffan och dom spelade tv spel för alla ville ju spela med sebbe så klrt och dom har jätte kul..


sen blev det hocky mot farsan då..


 


sen skulle gubben åka till jobbet och då tog sebbe hunden och sen satte vi och kollade på film och det var ugglornas rike och sen natta in barnen vid 22 tiden, och då kollade jag och sebbe klart på filmen sen gick han och la sig och jag satt kvar för Elias hade inte ätit klart och somnat ännu.


men snart så blir det sängen..


så natti natti / mia

Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards