miasolrosenmaria

Alla inlägg den 7 september 2015

Av miasolrosenmaria - 7 september 2015 18:30


Såg denna på fb och läste och gud så fruktansvärt och hemskt det hon fått uppleva och varit med om kämpat så fruktansvärt mycket för sin lille plutt.  


Alexandra Rydholms foto.


Vad vet hon om sorg...väste kvinnan med snipna läppar bakom min rygg. Vad vet du om livet tänkte jag och log!

Du kom till jorden och var efterlängtad, men reda...n innan visste jag. Något var fel. Men ingen lyssnade. Du kom ut och de gav dig 9,10 och 10 på Apgarskalan på förlossningen. Jag sa direkt när de la ner dig vid mitt bröst, något är fel på min bebis. De tröstade mig och förklarade att jag måste förstå en sak, alla bebisar är inte "vackra" när de kommer ut. Aj, tänkte mitt inre, tala om att dumförklara en nyförlöst. Edvard föddes den 12:e februari och redan dagen efter var vi utskrivna. Tre läkare hade då överröstat mig och påstått att du var perfekt. De hade fel, inget stämde. Nös jag så flög min baby en meter över marken. Edvard var som en människa utan hud. Du grät inte, du skrek av förtvivlan...dygnet runt. Du var otröstlig. Hela tiden blev jag klappad på huvudet av dom jag sökte hjälp hos. Det tog över ett 20-tal läkare och otal med BVC-besök innan någon lyssnade. Då hade jag nästan tappat förståndet från alla kränkningar i vården.

Det var den 27:e april som sanningen äntligen kom ifatt alla andra. Efter 10 veckor av förtvivlan! På min födelsedag, då föddes du igen Edvard. Den enda som då hade fått en diagnos var jag, graviditespsykos. De påstod att jag var en mamma som inte ville ta mig an mitt barn. Dr.Marin på Fridhemsplans Barnläkarmottagning, räddade tillslut oss båda. Han gav mig mitt förstånd tillbaka. Jag hade bokstavligen ”slagit” mig in på hans mottagning och vägrade att gå därifrån. Dr. Marin tog inte några nya patienter. Där satt du och jag Edvard. Vi var så trötta. Vi var hjälplöst utsatta. ”Jag går inte härifrån förens en läkare har undersökt mitt barn!” Dr. Marin kom ut, han sa inget utan gick rätt fram emot mig och bara log. Han la sin hand på min kind och sa...ta det lugnt, jag ska hjälpa dig. Dr. Marin tog in oss på sitt rum och började med van hand klä av Edvard. Jag hade skrivit ner allt jag tyckte var ”onormalt” på en A4 sida. Jag läste listan om och om igen. Jag slutade inte. Att Dr. Marin under tiden redan hade ringt efter en ambulans märkte inte ens jag. Men jag minns hur jag tillslut även hörde honom upprepa något...herregud, herregud, du har rätt.

Sen gick det fort. Några timmar senare klev Edvard och jag in i en helt ny verklighet. Den var inte ljus, den var mörk, totalt främmande och helt utan framtidshopp. Mitt lilla barn hade en omfattande hjärnskada. Hjärnskadan var så svår att ingen läkare inte ens kunde förstå hur Edvard hade överlevt inne i mig. Edvards hjärna var slät, han var blind och enligt läkarna skulle han aldrig kunna göra något. Gå, stå, äta, prata, förstå - inget. Det enda de visste var att hans dagar troligtvis var brutalt räknade. Det fanns inget hopp. De såg chockade ut där uppe på sjukhuset alla läkarna. Vårt sjukhusrum blev ett sådant rum som personalen undvek, för där bodde döden. Det som hade hänt mitt barn händer inte sa de, men det hade hänt. De mumlade, kunde knappt se mig i ögonen. ”Vi är ledsna, vi vet inte hur länge han kommer att leva. Kanske sex månader, kanske ett år. Men det blir inte länge. Vi vet inte ens om han kommer att sluta att gråta någonsin. Ditt barn är en på miljonen. Vi vet inget.” Mitt älskade, älskade, lilla barn! Älskade Edvard. Hur gör vi nu?

Magkänsla? Hur kunde jag veta...det ingen läkare kunde se? Enkelt. Mitt nyfödda barn LUKTADE inte som han skulle direkt efter förlossningen. Han doftade inte som mitt barn, han luktade konstigt. Edvard hade luktat främmande. Tänk om vi alla kunde lära oss att lyssna lite mer på våra instinkter och varandra? En mamma har alltid rätt sa Dr. Marin till mig, då när tårarna föll och livet förändrades för alltid. Min viktigaste läromästare var född. Edvard och jag har nu tillsammans lurat döden i 15 år och han har lärt mig allt. Vad som är viktigt och vad som inte är det. Edvard har visat mig vad ord som villkorslös kärlek betyder. Edvard kan inte mycket, Edvard kan nästan inget. Men ändå kan han det viktigaste bättre än någon annan, han lever i nuet. Och troligtvis älskar han livet lite mer än många av oss andra, för han slåss för det med en dåres envishet.



kramar / mia   

Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards