miasolrosenmaria

Alla inlägg under september 2015

Av miasolrosenmaria - 22 september 2015 16:45

     

Av miasolrosenmaria - 21 september 2015 19:45

jaha då var det en ny dag på en ny vecka, som sagt måndag och den jobbigaste dagen att komma upp tidigt för man vill ju helst sova som sagt, men det var ju bara att ta sig ur sängen och sen kolla om hampus var vaken, för han har larm på sin telefon varje morgon, men för säkerhets skull så måste man ju kolla att han vaknar av den.


sen fixa frukost och så ta det lugnt i soffan och kolla på bolibompa och han fixar med väska och kläder och sen borstar tänderna och allt sånt som ska göras så han är klar och bara kan ta det lugnt tills taxin kommer och sen är han i väg till skolan, och ¨så är det dom andra 2 som börjar röra sig upp och fixa med sitt och tim skulle in i duschen här på morgonen, och sen ville han ha gröt så då fixade jag det till frukost som han ville ha och simon åt smörgås för han äter inte gröt och sånt.


sen så tog dom det lugnt när dom var klara med allt och mös i soffan och busade lite med elias och fixade lite med telefonerna .


och sen vart klockan så pass så dom var tvungen att klä på sig och gå i väg och säga hej då till elias förstås.


sen blev det duschen för mig och så i med tvätt i maskinen och den får gå runt där för sig själv, och så gjorde jag te och smörgås till mig själv och satt och kollade på tv och åt, och elias han åt inte mycket frukost alls.


och sen så fick han lunch tidigare i dag eftersom han inte hade ätit något på morgonen, och efter det så blev det sova för honom i och med att han går upp tidigt nu på morgonen så då behöver han sova en stund på dagen tycker jag.


 


och sen gick jag ut och hämtade posten och då fick jag en avi som var till paket och det stod inte från vem och måste hämtas i dag, så det blir att gå sen när elias har vaknat till och hämta det och då även handla lite på en gång.


men väntade medan han sov och kollade på hem till gården där det händer väldigt mycket nu och det är väldigt på så kort tid också.


sen så vakande han och då satt vi en stund i soffan coh så blev det plocka fram kläder och så byta blöja och sen så gå till butiken och då hämta paketet som skulle ha kommit i torsdags förra veckan, men som sagt så gick det inte ner i brevlådan så då har det fått en satsing till uppsala i gen och då blir det nästkommande vecka som i dag som det kommer fick jag då veta. hahah



och det här låg i som mamma har stickat till barnen , ja 2 av dom har hon fått i hop till att börja med.


 


och då ringde jag mamma och sa att det hade kommit i dag och trodde att det var till hampus och simon, men inte var det så.


utan den lilla var till elias och han kunde ju växa i den och det är ju sant , men jag provade den på honom tyvärr så var han inte alls pigg på det och inte på humör heller, men så här såg han ut och den var lite väl stor om man säger och jag skickade den på sms till mamma och hon höll med om att den var stor så får göra en lite mindre . hii


 


och den andra var i alla fall till hampus och han blev jätte fin i den.


 


och så hade hon skickat med en telefon till hampus som han blev jätte glad över och då höll vi på med den han och jag, först fabriks återställa den och sen fixa konto och sen kontakter som han ska ha för att kunna ringa, och sen så hämta lite spel som han ville ha också.


och han hade med sig en kudde som han gjort i skolan och den var ju såå fin och jag trodde jag skulle få den, men den skulle han ge till mormor hade han bestämt för att hon är så snäll som ger telefon till honom, eftersom hon skickade en för ett tag sen men den kunde han inte hämta spel på så därfös leta hon efter en annan som han fick i dag.


 


men han sa att han kunde göra en till som jag kunde få, han är så snäll och gullig.


och så kom simon hem och då fick han pröva tröjan som elias inte kunde ha, och den passade perfekt till honom och då skickade jag den till mamma och hon höll med.. hahah


 


och så kom simon och sa att detelfonen inte fungerade som den skulle så det var ju bara att göra fabriks återställning i gen på den och börja om med allt, men han fick lov att vänta för jag skulle börja med middagen och sen fixa deg som skulle jäsa och bakas till bröd.


och så ringde sabina mitt i alltihop och frågade om jag kunde hämta ut 2 paket till henne som hon tänkte pappa kunde ta med sig i morgon till uppsala för hon var ledig då.


och så skulle jag fixa paket till hampus som han skulle skicka till mormor och  slå in kudden och sen skriva 1 kort och så leta efter en påse att lägga det i som det kan skickas i.


sen middag och äta och så blev det göra i ordning elias för att gå till butiken och posta paketet och sen handla och så glömde jag ju helt bort att hämta ut sabinas och det påminde hampus mig med så det var ju tur annars hade jag gått hem utan dom.. hahaha så glömsk jag är i bland..


sen hem och då var det baka bröd och så fixa med sängar och så sätta mig i soffan och kolla på bolibompa med barnen och sen natta in elias och sen var det kväller väldigt fort .


ja som sagt nu sova och hoppas på sömn.


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 20 september 2015 11:30

ja då var det upp och duscha och sen te intag och så barnen städa övervåningen förutom tim som var borta och sov över hos en kompis så han är inte hemma.


så dom andran 2 började på övervåningen och jag körde på som bara den här nere och tvätta gjorde jag också så det var fullt på drag här hemma.


och vika kläder som var ett berg som det brukar bli bara så där för att man är så dum och lämnar och inte tar rätt på det på en gång, men men så är det.


hänga tvätt och det var inte lite heller som skulle hängas, försöker att undvika torktummlaren så mycket som möjligt och det är så skönt att få hänga i stället, visserligen så torktummlar jag ju inte ett klädersplagg.


bara sängkläder och handdukar, men helst vill jag hänga dom också i stället för torka i maskinen, den sliter ju så mycket på dom tycker jag.


lunch och sen fixa i ordning allt och ta in mattan och sen tvätten som hänger ute för det börjar mulna till så fruktansvärt där uppe på himlen så var lite fundersam om det skulle bli regn och då vill jag inte ha tvätt hänga där ute som har blivit tort. hihii


och tim kom hem där på förmiddagen och han var jättte trött och gick som en sombi här hemma och somna til och vaknade och ja det var extremt jobbigt, och samtidigt så ville jag att han skulle hålla sig vaken så han sover i natt.


sen blev det fixa middag och då blev det snitsel och pommes till barnen, själv så åt jag sallad och ugnstekta morötter och rödbetor så klart..


 


sen blev det bara mys i soffan och barnen duscha och fixa till för morgon dagen till skolan och sen natta in tidigt i dag..


ha det gött och sköt om er.


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 19 september 2015 20:45

då var det morgon och jag sov länge ja relativt om man säger så och gubben gjorde i ordning matsäck och allt som skulle med, och simon fixa sina fotbollsgrejer som han ska ha med sig, för att sen åka i väg och träffa dom andra för att sen åka gemensamt till edsbo där dom skulle möta 3 lag i poolespel.


och jag in i duschen och sen så blev det sätta i gång en maskin tvätt och fixa lite i köket och med sängar, sen vattna blommor som måste bara göras.


sen mös jag i soffan och satt vid datorn och grejade så klart, elias byggde med klossar.


   


sen vänta på att det skulle bli lunch och efter det så klä på elias för att sen gå ut och tvätta fönstren på utsidan av vardagsrummet och köket och det var lika bra när det var bra väder ute och elia shan tyckte det var jätte skönt att få vara ute så klart.


och så hängde jag tvätt ute på en gång som var klar i maskinen, sen så mös jag ute i det fina vädret.


   


sen så kom gubben och simon hem från matchen och han var jätte glad och det had egått jätte br aoch vunnit hade dom gjort.


 


sen så blev det fixa med middag som skulle bli kött och ugns stekta morötter, r5ödbeta och lök, och så pommes till barnen så klart och så en god och härlig sallad till också.


så här blev tallriken och såå gott, mmm

 


och sen så blev det mys med tv och godis och chips så klart och kolla på spring och bara mysa och sen så blev det sova och natta in och drömma så gått.


kramar / mia   



Av miasolrosenmaria - 18 september 2015 21:00

ja då var det fredag och slutet på veckan och inväntar helgen så skönt som man alltid väntar på att bara få göra och sova ut lite också, men först väcka barnen och frukost och sen se till att dom har packat allt och sen kommer i väg till skolan.


själv så gick jag in i duschen och fixade mig och sen så blev det te och smörgås och elias står och äter frukost med tv och lek med bilar som han alltid håller på med och och bara myser som alltid.


 


och sen blev det försöka söva elias som bara vägrade så där och skulle inte alls sova som jag ville, men det var ju ingen ide att hålla på så han fick då gå upp och leka och fara omkring och greja som vanligt, och sen lunch och så kolla klockan och då var det dags att göra mig i ordning och sen plocka fram kläder till elias och klä på honom och så, sen invänta hampus som ska komma med taxin någon gång mellan 14,30 och 15,00 .


men det kom ingen och då är ändå klockan närmare 15,tiden och inte kommit och vi väntade och väntade men sen kom han och då var hon lite över 15 och då var det bara att klä på och så gå i väg mot skolan och vara i gympa salen för att kolla på ciskus grejer och vad barnen har lärt sig och man får pröva lite själv också , men det gjorde inte jag för jag är inte den som tar för mig och står och visar adra .


men här så håller simon på med något som han har prövat på dagarna när dom tränat coh han vill hålla på med det här också inget annat.


 


och sen så var det tims klass som skulle vara där och göra sitt.


 


och elias han klättar på väggen och har kul.


 


sen prövade tim med tallrik


 



 
 


ja sen så var det gå hemmåt och så vänta på att simon ska sluta för dom skulle jobba till 16,00 och jag skulle med en buss som ska gå 16,23 så jag hade lite brottom att få med det som jag skulle ha med och sen så var det gå och möta upp simon och se om han ska förlja med, och hampus han följde med för att ta hans väska .


och simon skulle följa med så då drog vi till bussen och så åkte vi till uppsala för att jag skulle handla lite och då möta gubben också och sen drog vi hemåt och så blev det mysa med film och chips och sen sova.


natti natti och sov så gott.


kramar / mia   
 

Av miasolrosenmaria - 17 september 2015 18:15

ja då var det en ny morgon och  gubben hade pratat med hyres värden i går kväll och fått fiber beställningen på skriven och sen hade gubben även tagit upp om att få måla om i huset och vi fick göra presic vad vi ville och det är det bästa som finns när man får höra dom orden, och att få göra sitt egetmed sina egna färger och så , vilken härlig kännsla.


ja och barnen dom har kommiot i väg till skolan och själv så gick jag in i duschen och kände så härligt eftersom jag är så frussen, och sen så blev det te och hård smörgås och elias han tog smörgås rån så klart och kollar på tv och bara myser.


 


sen var det lite samtal som skule göras och det var till uppsala nät för att kolla vart jag skulle skicka beställningen så dom får den och det gick ju snabbt eftersom jag inte alls behövde skicka utan skunde maila den till dom i stllet.


så då var det ju bara sätta sig vid datorn och sätta i gång skrivaren och börja skanra in beställningen och sen hämta den till mailen som jag skulle skicka den till och sen var det klart då. jeeess.


sen lite sova för elias då och så klolla på hem till gården och sen så blev det lunch till elias.


och så satte jag mig oc´h fixa med datorn och bloggen och grejade lite med lite av varje och sen så kom dom andra barnen hem en efter en .


 



och här så har simon gjor det fina svärdet på träslöjden som han har till halsband.


 


och sen så for dagen som ett jihuj med middag och tvätt som ska hängas och bolibompa och sen nattaning och mys med tv.


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 16 september 2015 20:45

sov länge ja skulle det men tyvärr så vaknade jag tidigt ändå och det var ju bara att gå upp och se glad ut fast jag helst ville sova, men näää icke san icke.


så upp och sätta mig i soffan och bara ta det lugnt och mysa med elias och säga hej då till tim och simon som ska gå i väg, sen så lite te och smörgås och sen så in i duschen och fixa till mig och klä på sig så klart och sen så blev det fixa med elias och så på med kläderoch gubben in i duschen och sen så skulle jag till uppsala för jag ska kolla lite julklappa, för jag hade redan börjat i går med att beställa julklappar till barnen så nu ville jag få lite till.


så jeee då var vi på väg och det ner på stan och då blev att gå till lekia och kolla lite klappar och där hittade faktiskt varsin klapp till barnen och sen så gick vi till burger king för att äta lite lunch.


och elias och jag har jätte kul med att ta foto och han är så snabb på knappen så man hinner inte med, därför så blev dom som dom blev.. hahaha


         


och så blev det på gubben så klart.


   


sen så drog vi till mediamarket och kolla på spel till x box och ps3 , och hittade en del där men dom köper jag senare , för måste ju fundera på hur jag ska köpa till var och en eller gemensamnt.


sen blev det gränby och kolla på clas olsson och kolla runt och där hittade jag faktiskt en 4 hjuling till lilla elias men den kommer jag köpa när han fyller år i februari.


och sen till en annan butik som ligger bredvid willys som har blandade prylar typ ÖB, och där köpte vi typ bara ägg som dom har billigt.


sen biltema och kolla där och där var först och främst pennor som jag ville ha, för mina bara försvinner och jag vet inte vart, så nu ville jag ha nya och sen så fanns det ju andra saker som man kunde kolla på.


sen så drog vi hemåt för att hinna hem till hampus kommer hem med taxin, och då laga middag och då blev det ugnspannakaka och sen så mysa i soffan och jag kollade efter chäfervalpar för det vill jag ha om vi ska skaffa hund, som barnen har tjat om hela tiden.


men jätte svårt att hitta sånna för det föds inte så många av dom längre tyvärr.


så det blir att fortsätta leta och leta vidare, sen blev det natta barn coh själv sitta och kolla på tv och bara ta det lugnt.


kramar / mia   


Av miasolrosenmaria - 15 september 2015 14:15

ja när barnen kommit i väg till skolan så blev det mys i soffan för elias medans jag gick och duschade och sen så dricka lite te och så , sen fixa med tvätt så klart och bädda sängar där uppe och greja.


 


och han har lekt med bilar på bordet.


 


sen så söva elias och så sov han en stund som han behöver.


och så efter det så blev det lunch.


 



såg detta på fb och det är så djävla fruktansvärt att det får gå till så.


Men va fan är det för djävla skola , åååå jag är skogs tokig och jag skulle inte sitta så där.
Skulle gått till skolan och dom hade fått höra bådexdrt ena och det andra och varit med i skolan .
För dom hade varit tvungna att göra något och fått betala min lön också på det.
Fy fan säger jag .
En anmälan på både sola och mobbarna , och ta in polisen


Emmas 8-årige son mobbas – vill nu dö

 


den här är ju så bra fast jag tycker ju inte själv det om mig själv  





Jag har tider på mina när dom ska i säng och rutiner , vid 20.00 ska dom i säng , för jag anser att dom behöver sömn för att orka med dagen och spela får man inte göra hur och när som helst för mig.


Läkare: Barn ska gå och lägga sig tidigare

Danmark, Sömn,  Jerk Langer, Barn, Lakare




Så bra att någon tar tag i klassen och verkligen sätter ner foten och visar vart skåpet ska stå i skolan .
Deg borde ju alla skolor och lärare göra tycker jag .
Vad är problemet med andra korgarna , vill dom mesa för sina elever så blir drt som det blir i klassrummet.
Nää tamefan sätt ner foten och bli hårdare mot eleverna anser jag.
Jag står på hans sida helt klart .

Läraren Fredrik tröttnade på stöket i klassrummet – nu får han respekt

Högstadieläraren Fredrik Andersson, 44, fick nog på slappa elever och skrev ett hyllat inlägg på Facebook om hur han skulle agera i framtiden. ”De nya sjuorna visste vem jag var”, säger han fyra månader senare.

Fredrik Andersson, 44, tycker att eleverna visar en bättre attityd.


lugnt på kvällen och kolla tv och bara ta det lugnt och natta barn.


kramar / mia   


Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards