miasolrosenmaria

Alla inlägg under september 2015

Av miasolrosenmaria - 14 september 2015 21:45

ja i dag fick jag sova eftersom gubben var hemma och hade jäte ont i axelmuskeln, så då tog han barnen på morgonen och såg till att dom vaknade och kom i väg till skolan, och sen så blev det upp och baa ta det lugnt och duscha och så fixa lite te och hård smörgås och ta det kolt.


och tvättmaskinen gick och så hänga tvätt och sen så söva elias som jag la i min säng och han sover så sött.


 


och sen så började jag ta rätt på mitt rum och fixa efter elias vaknat och ta ur madrasser och plocka ur sängkläder och lägga i tvätten och sen städa rummet och dammsuga och skura och allt sånt och så in med elias säng och bädda den coh ställa allt so det ska vara i gen så skönt.


och ringa samtal till stadsnät och skälla och i fråga sätta en del som jag inte förstord och så skulle jag vänta på att någon skulle höra av sig och så ringde det upp en säljare och då fick man ju veta att det var bara kampanj till den 31 augusti liksom, och då vart jag ju flyrförbannad och var tvungen att ringa till stadsnäts kundservic och ifråga sätta i gen och tala om läget och allt från början till slut och då fick jag vänta så snällt i telefon för hon skulle prata med någon och sen kom hon tillbaka.


och då hade dom hävt det datumet och hon var så snäll och skickade alla papper på min mail som jag skrev ut sen och så skulle gubben jaga hyresvärden för att få den påskriven och det är ju som sagt inte det lättaste om man säger så, men det är ju bara ringa ringa och ringa. hahaha


sen blev det laga mat och elias han står där vid bänken så klart och ska laga mat han också , han har hämtat kastrull och lite andra saker och grejar och har sig där .


 



sen så tog jag det lugnt resten av kvällen.


kramar / mia   



 

Av miasolrosenmaria - 13 september 2015 20:00

då vakna man och var så trött, men jag gick in i duschen coh försökte vakna till, men det gick så där och sen så lite te då och så började dom plocka i hop sina grejor och plocka in i bilen , och barnen dom tjatade och tjatade och ropade hela tiden på mig coh elias han var så gnällig så jag ville bara ut och dra , orkade inte alls med längre så jag gick bara in i mitt rum och satte mig för jag skönk så förbannat fort kände jag och tårarna bara kom , det gick inte att hejada dom tyvärr.


och jag skulle försöka göra köttfärs sås och ska lök och morötter och sånt men gick inte alls just, men sen så gick jag ut och tog tag i mig och ryckte upp kragen som sagt men inte lätt, men jag fixade grönsaker och så la jag det i mixern så det skulle mixas och sen så började dom hjälpa mig med köttfärsen och så kryddade jag då.


sen drog hennens kar till butiken coh köpte ketchup för det fanns ju inte alls, och hon drog på toa så jag fixade köttfärs såsen själv och det gick ju bra i alla fall och sen var det äta och så.


och sen efter ett tag så blev det för dom att dra sig mot sitt hem för det är ju en bit och sen komma hem ta hand om allt som ska packas upp och så.


själv så tog jag det bara lugnt och orkade inte göra något, medan gubben plockade ur sängkläder coh så, men jag orkade inte fixa till coh så i dag bara ta det lugnt.


ha det gött nu allaa.


kramar / mia   


Av miasolrosenmaria - 12 september 2015 19:00

ja då var man uppe tidigt fast man var såå trött och kunde inte sova och så in i duschen och gjorde mig i ordning och fixade och så och så tog lite yoghurt och åt tillsamamns med elias .


sen så kom dom andra upp och då blev det prat och så och sen så skulle dom till uppsala och kolla läget och jag skulel följa med och då var gubben hemma med barnen.


så vi drog till gränby och bara gick omkring och ja gjorde inte ett dugg faktiskt mer än kollade , sen in på bolaget och kolla men dom hade inte det vi sökte så då skulel vi åka till ett annat ställe och se om dom har det där i stället.


så då blev det boländerna och så in där på bolaget och dom hade inte det heller så hon tog något annat och sen så blev det in på h&m för hennes dotter ville handla något där och då blev det leta och vänta och hon skulle prova och allt.


sen in på citty gross och handla där för dom skulle ha lite som fattades för dom och jag fixade med lite som jag behövde.


sen så blev det åka hem och fan så trött man blev när man satt i bilen och åkte hemåt, men det blev att sätta i gång med middagen och då först fixa med sallad och skära tomat, gurka, lök, sallad och kola sommargrönsaker och sen ha i majs och så lite olja och kryddor.


sen skala morot, lök, rödbetor och en annan grönsak som jag inte kommer i håg vad detn heter, men det skulle in i ugnen och så blev det steka kött som skulle vara till coh så in med pommes i ugnen också och så göra bea sås och en rodialend sås hemmagjord så klart.


och sen vänta på att det skulle bli klart och så blev det äta och alla tyckte det var jätte gott ja hoppas det i alal fall, sen bev dt vnta på bolibompa för dom ville äta godis så klart.


sen satt vi i köket och bara myste och snackade om allt möjlit och jag mådde si och så eftersom jag har min bild av mig själv som inte är så bra och bara ser den hela tiden.


men men .


sen ville jag bar agå och lägga mig var så trött, så nattai natti


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 11 september 2015 21:15

då var man uppe tidigt och tog barnen som ska i väg till skolan och sen var det mycket som skulle göras och jag letade efter upplås bara madrassen , men så klart så hittade jag inte den alls och jag letade och letade och barnen hjälpte till på morgonen inna dom gick.


jag ringde gubben och han visste som vanligt inte när jag frågar om något som jag inte hittar, så blev bara såå irriterad och så skrev jag till min vän att hon kunde ta med sig sin upplås bara madrass så dom kunde sova eftersom jag inte hittade våran, men det gjorde ju mig så förbannad eftersom jag skulle bädda och göra klart med det.


men det gick ju inte alla, jo ett rum kunde jag ju fixa och det var simons rum där hennes barn skulle få ligga i och där bäddade jag säng coh madrass som skulle vara på golvet, och sen var jag tvungen att fixa i mitt rum och då tog jag ut elias säng och så la jag madrass på golvet och så bäddade där för tim och elias och simon han skulle ligga i min säng så det blev mycket på golvet om man säger.


elias står och håler i en dörr.


 


och det blev att vika tvätt och plocka undan och barnen fick plocka unadan sina kläder och lägga i lådor och sånt och sen fixa i rummen så det såg snyggt ut, jag städade av här nere så det blev rent på matta och golv.


och så fixade jag middag och sen plocka disk och fixa med bordet, sen så tog elias och jag det lugnt i soffan och väntade på att dom skulle komma.


och sen så dök dom upp och fullt hus blev det och ringa efter barnen så dom kom och hälsade så klart.


och här sitter dom nu och kollar på tv då.


 


och jag sitter i köket och pratar med linda och jörgen.


     


och gubben han jobbade sent i dag hade alldeles för mycket att göra då, så han kommer när han kommer, och det blev vid 20.30 som han dök upp och så duschade och så satt vi och pratade och hade trevligt.


nä nu så blir det nattai natti och sova lite då.


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 10 september 2015 16:45

godmorgon och ja det börjar ju bli kyligare och mörkare ute nu, det känns jag som är så frussen av mig, men jag gick upp och kollade Hampus om han hade vaknat och sen så ner och fixa frukost till honom och så bara sitta en stund framför tvn och mysa och vänta på klockan så klart så man inte missar taxin..


när hampus var i väg så var jag helt själv en stund tills dom andra kom upp och då blev det ju fullt hus och tim han ville ha havregryns gröt på morgonen och elias han ska ju också ha precis som sin storebror så klart..


 


sen så drog simon och tim till skolan och elias och jag var själv hemma och bara tog det lugnt helt och hållet, jag duschade och gjorde mig i ordning för att vara klar när barnen kommer hem , för att gå till bussen och åka in till uppsala och handla lite som måste handlas.


ja här så sitter vi nu och drar med bussen .


       


här så går vi mot willys från stationen så klart, visst det fanns 2 hållplatser närmare men tyvärr så har jag väldigt svårt att gå av så där mitt i för tycker alla kollar på en så förbannat så där för åker jag hellre från punkt A till B och så går jag sen dit jag ska, det känns bättre för mig tyvärr.


       


och när vi kom fram så träffade vi på gubben och så gick vi in men simon på toaleten först och sen så in och handla och sånt och sen så blev det äta och då körde vi pizza som inte är till vardagen som vi äter precis om man säge roch elias han åt han också, men inte en egen för det hade han inte orkat.


         


och sen så blev det gå till en hållplats och vänta för gubben ville inte gå till stationen, men det går bättre att gå på mitt i när jag har han med mig, annars hade jag gått till stationen det är bättre.


så hem och ta hand om allt där och natta in barn och bara softa i soffan tills man själv ska i säng.


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 9 september 2015 19:45

ja i dag så var det inget alls att göra bara tar det kolt och softar som är skönt i bland.


elias äter lunch.


 


ta det lugnt alla där ute och sköt om er.


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 8 september 2015 20:00

ja då var det en ny morgon och här så myser lill plutten i soffan och bara gosar med tv så klart.


 


och sen blev det full fart att leka med bilar och greja på bordet och så glad.


   


sen så satte jag mig och började fixa med att göra chema till mina barn som jag ska ha i köket på kylskåpet.


   


sen blev det så klart lunch och så potta och lite kläder på så klart och då sittr han och leker med bilar på sitt lilla bord som han har.



 

och sen så blev det laminering som också måste göras så det inte går sönder och elias var väldigt nyfiken på det han, hihiii


 


sen så tog jag det lite lugnt i soffan en liten stund och så bar det i väg mot butiken för att hämta ut ett paket och det var ju foton som jag hade beställt.


       


och så blev det fixa middag och elia shan står också och håller på där vid bänken och ha rjätte kul så kalrt.


 


och så här blev mitt fina chema som gäller köket , men det ha rju inte varit något problem före om man säge rså, bara att dom tjafsat om vad dom gjorde i går och så, så därför gjorde jag detta chema för att slippa diskutioner och tjfas då är det fast och så är det bara att göra och se glad ut med smail på läpparna och med lite glädje. hahaha  


 


ja och det va ringe konstigt med chemat när dom kom från skolan och såg det, ganska nöjda ändå över det och det var ju positivt..


nu äger jag ha en fortsatt trevlig kväll och sköt om er.


många kramar / mia   


Av miasolrosenmaria - 7 september 2015 18:30


Såg denna på fb och läste och gud så fruktansvärt och hemskt det hon fått uppleva och varit med om kämpat så fruktansvärt mycket för sin lille plutt.  


Alexandra Rydholms foto.


Vad vet hon om sorg...väste kvinnan med snipna läppar bakom min rygg. Vad vet du om livet tänkte jag och log!

Du kom till jorden och var efterlängtad, men reda...n innan visste jag. Något var fel. Men ingen lyssnade. Du kom ut och de gav dig 9,10 och 10 på Apgarskalan på förlossningen. Jag sa direkt när de la ner dig vid mitt bröst, något är fel på min bebis. De tröstade mig och förklarade att jag måste förstå en sak, alla bebisar är inte "vackra" när de kommer ut. Aj, tänkte mitt inre, tala om att dumförklara en nyförlöst. Edvard föddes den 12:e februari och redan dagen efter var vi utskrivna. Tre läkare hade då överröstat mig och påstått att du var perfekt. De hade fel, inget stämde. Nös jag så flög min baby en meter över marken. Edvard var som en människa utan hud. Du grät inte, du skrek av förtvivlan...dygnet runt. Du var otröstlig. Hela tiden blev jag klappad på huvudet av dom jag sökte hjälp hos. Det tog över ett 20-tal läkare och otal med BVC-besök innan någon lyssnade. Då hade jag nästan tappat förståndet från alla kränkningar i vården.

Det var den 27:e april som sanningen äntligen kom ifatt alla andra. Efter 10 veckor av förtvivlan! På min födelsedag, då föddes du igen Edvard. Den enda som då hade fått en diagnos var jag, graviditespsykos. De påstod att jag var en mamma som inte ville ta mig an mitt barn. Dr.Marin på Fridhemsplans Barnläkarmottagning, räddade tillslut oss båda. Han gav mig mitt förstånd tillbaka. Jag hade bokstavligen ”slagit” mig in på hans mottagning och vägrade att gå därifrån. Dr. Marin tog inte några nya patienter. Där satt du och jag Edvard. Vi var så trötta. Vi var hjälplöst utsatta. ”Jag går inte härifrån förens en läkare har undersökt mitt barn!” Dr. Marin kom ut, han sa inget utan gick rätt fram emot mig och bara log. Han la sin hand på min kind och sa...ta det lugnt, jag ska hjälpa dig. Dr. Marin tog in oss på sitt rum och började med van hand klä av Edvard. Jag hade skrivit ner allt jag tyckte var ”onormalt” på en A4 sida. Jag läste listan om och om igen. Jag slutade inte. Att Dr. Marin under tiden redan hade ringt efter en ambulans märkte inte ens jag. Men jag minns hur jag tillslut även hörde honom upprepa något...herregud, herregud, du har rätt.

Sen gick det fort. Några timmar senare klev Edvard och jag in i en helt ny verklighet. Den var inte ljus, den var mörk, totalt främmande och helt utan framtidshopp. Mitt lilla barn hade en omfattande hjärnskada. Hjärnskadan var så svår att ingen läkare inte ens kunde förstå hur Edvard hade överlevt inne i mig. Edvards hjärna var slät, han var blind och enligt läkarna skulle han aldrig kunna göra något. Gå, stå, äta, prata, förstå - inget. Det enda de visste var att hans dagar troligtvis var brutalt räknade. Det fanns inget hopp. De såg chockade ut där uppe på sjukhuset alla läkarna. Vårt sjukhusrum blev ett sådant rum som personalen undvek, för där bodde döden. Det som hade hänt mitt barn händer inte sa de, men det hade hänt. De mumlade, kunde knappt se mig i ögonen. ”Vi är ledsna, vi vet inte hur länge han kommer att leva. Kanske sex månader, kanske ett år. Men det blir inte länge. Vi vet inte ens om han kommer att sluta att gråta någonsin. Ditt barn är en på miljonen. Vi vet inget.” Mitt älskade, älskade, lilla barn! Älskade Edvard. Hur gör vi nu?

Magkänsla? Hur kunde jag veta...det ingen läkare kunde se? Enkelt. Mitt nyfödda barn LUKTADE inte som han skulle direkt efter förlossningen. Han doftade inte som mitt barn, han luktade konstigt. Edvard hade luktat främmande. Tänk om vi alla kunde lära oss att lyssna lite mer på våra instinkter och varandra? En mamma har alltid rätt sa Dr. Marin till mig, då när tårarna föll och livet förändrades för alltid. Min viktigaste läromästare var född. Edvard och jag har nu tillsammans lurat döden i 15 år och han har lärt mig allt. Vad som är viktigt och vad som inte är det. Edvard har visat mig vad ord som villkorslös kärlek betyder. Edvard kan inte mycket, Edvard kan nästan inget. Men ändå kan han det viktigaste bättre än någon annan, han lever i nuet. Och troligtvis älskar han livet lite mer än många av oss andra, för han slåss för det med en dåres envishet.



kramar / mia   

Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards