miasolrosenmaria

Alla inlägg under september 2015

Av miasolrosenmaria - 6 september 2015 19:15

fy fan vilken djävla dag, är såå lessen, maktlös, tom och ingen ork för något, vet inte vad jag ska göra huvudtaget med mig och bara orkar inte göra något alls.


så jag la mig i badet en stund och bara var och försökte slappna av lite och lyssna på music.


         


så det är bara att ta det lugnt och inget gjort jo bara mat som jag gjorde annars så har jag bara suttit och filosoferat och varit som vanligt och bara känner mig så maktlös med min kropp och själ, i bland så vill jag bara försvinna helt och hållet för orkar inte bara aha det så här titt som tätt, så förbannat joobigt.


ha det så gött nu alla.


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 5 september 2015 20:45

ja god morgon alla där ute, visserligen så är det ändå ingen som läser eller skriver något så va fan ska man skriva så egentligen, men men .


nu är det gå upp tidigt och få upp hampus som ska i vög tidigare än dom andra, och då måste han ju hinna äta frukost och fixa till väska och allt och sen sitta och slappa framför tvn en stund innan taxin kommer, ja så var han i väg och så är det dom andra 2 som också ska komma upp och få drukost i sig och så ge elias något som han ska äta , och det är inte så lätt med honom, i bland äter han och i balnd inte, men men han växer och så så det är inget att oroa sig, han får i sig det lilla som han äter.


sen blev det duschen för mig efter att dom kom i viäg till skolan och sen satte jag mig vid datorn en snabbis och då såg jag dom här fina jackorna, så härliga och så snygga.


sen blev det klä på elias och fixa med honom och så mig själv för att gå ut med moy så hon får komma ut, så det blev en promenad i det härliga vädret.

             


sen när vi kom in så blev det att fixa sängen till elias och så fixa te till mig och sen så söva honom för att få sova liten stund, blir så trött efter att gått upp så tidigt och så gå promenad också.

 


och medan han sov så blev det fixa lite på datorn och sen kolla på hem till gården och bara mysa en stund då, och även dricka te så klart och ta en smörgås till.


och sen så kom lill plutten upp och så satt han och bara mös hos mig en stund och gosade , sen så blev det fixa lite lunch till honom och medan jag gjorde det så satt han på golvet och höll på med sina burkar och grejade och moy låg bredvid och bara myste.

   


och så blev det mat och han åt lite grann så klart och var mer intresserad av sina bilar som han lekte med på bordet , så det blev inte så där jätte mycket mat i munnen .

   


och så kom hampus hem och då var vi färdiga att gå ut med moy i gen för nu har det gått några timmar efter att vi var ut, och då följde hampus med och tog henne , men elias och jag följde med för att bara komma ut och få luft, och när vi gick där så såg jag dom här fina härliga blommorna som fortfarande var så fina i den här hösten.


och när vi kom hem sen så började jag skära vitkål och ska steka upp det med lök för att sen göra stuvning av det.

 


mmm och här blev middagen och det är stuvad vitkåls stuvning, kokta rödbetor och isterband till så klart, så gott.

 


barnen dom fick mos och korv i stället för detta äter dom inte så det var inte ens att tänka på . hihi


sen blev det mys i soffan och jag hängde tvätt, och här så myser elias med moy så klart som han inte har så stor skans till , så bäst att passa på medans han kan innan han ska sova.


 


sen kom hampus och var också med så klart.


och här så gömmer sig elias för nu så blir det natta in honom då

    


ja så nu blir det bonde söker fru och efter det modus så klart och sen natta in själv för nu är jag så trött, så natta natti och sov så gott.


kramar/ mia   


Av miasolrosenmaria - 5 september 2015 18:45

   

Av miasolrosenmaria - 4 september 2015 18:45

bläää vilken tjock dimma det är och ändå så är klockan vid 8.30 på morgonen bara och så är det så här ute, helt otroligt måste jag säga.


 


i dag så blev de´t bara lugnt för mig inte mycket alls gjort, bara slappa slappa ..


och fixa lunch till elias så klart.


   


ja inget mer den här dagen inte.


ha det gött nu alla .


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 3 september 2015 13:30

ååå en ny dag och inge regn så skönt kan man ju säga, så härligt och så glad man blir när solen skiner där uppe på himlen, så lättare att komma upp också när det är så bra väder och man ser solen skina upp , tänk så märkligt det kan vara i balnd.


och fixat med barnen coh dom gjort sig i ordning coh hampus är på väg och dom andra 2 dom vänta på klockan så klart och det blir en lång vänta när man kollar på tv och sen så huffs fluffs så går tiden väldigt fort.


men dom kom i väg i alla fall och tim har nyckel med sig så dom kommer in eftersom jag drar till uppsla efter lunch någon gång och ska möta upp gubben för att sen hämta hampus.



här läste jag något så fint på fb, och man blev så rörd djupt in i hjärtat och tårarna bara rann ner för kinden när man läste.


Krossa Jantelagens foto.

Krossa Jantelagen


En taxichaufförs berättelse:
Jag kom till den givna adressen och tutade. Efter att ha väntat ett par minuter tutade jag igen. Eftersom detta skulle bli min sist...a resa i mitt skift tänkte jag bara köra iväg, men i stället parkerade jag bilen och gick fram till dörren och knackade.

"Bara en minut", svarade en skröplig, äldre röst. Jag kunde höra något som drogs över golvet.

Efter en lång paus, öppnades dörren. En liten kvinna i 90 års åldern stod framför mig. Hon var klädd i en klänning och en pillerburkshatt med en slöja fäst på det, som någon ur en 1940-talsfilm.
Vid hennes sida stod en liten resväska i nylon. Lägenheten såg nästan ut som om ingen hade bott i den på många år. Alla möbler var täckt med lakan. Det fanns inga klockor på väggarna, inget krimskrams heller. I hörnet stod en kartong fylld med foton och glas.

"Skulle du kunna bära min väska ut till bilen? frågade hon. Jag tog resväskan ut till bilen och återvände sedan för att hjälpa kvinnan. Hon tog min arm och vi gick långsamt mot trottoarkanten.

Hon tackade mig för min vänlighet. "Det är inget", sa jag till henne. "Jag försöker bara behandla mina passagerare som jag skulle vilja att min mamma blev behandlad"

"Åh, du är en så snäll pojke?!”, sade hon. När vi kom in i taxin, gav hon mig en adress och frågade sedan: "Kan du köra genom stan?” "Det är inte den kortaste vägen, svarade jag snabbt.
"Åh, jag vet”, sa hon. "Jag har ingen brådska. Jag är på väg till ett sjukhem.” Jag tittade i backspegeln. Hennes ögon var blanka. "Jag har inte någon familj kvar," fortsatte hon med mjuk röst. "Doktorn säger att jag inte har långt kvar nu." Jag sträckte mej försiktigt fram och stängde av mätaren.
"Vilken rutt skulle du vilja att jag tar?" frågade jag.

Under de närmaste två timmarna körde vi genom staden. Vi körde genom området där hon och hennes man hade bott när de var nygifta. Vi åkte förbi ett möbellager som en gång varit en balsal där hon hade gått och dansat som ung flicka. Ibland bad hon mig att sakta in framför en viss byggnad eller ett hörn, och hon kunde då titta ut i mörkret, utan att säga någonting. När solen reste sig ur horisonten, sade hon plötsligt: "Jag är trött. Låt oss åka nu".

Vi körde under tystnad till den adress hon hade gett mig. Det var en låg byggnad med en uppfart som passerade under en trädportal. Två sjukvårdare kom genast ut till taxin. De måste ha väntat på henne. Jag öppnade bagageluckan och bar hennes lilla resväska till dörren. Kvinnan satt då redan i en rullstol.

"Hur mycket blir jag skyldig?", frågade hon och tog fram sin handväska.
"Ingenting", sa jag
"Du måste ha din lön”, svarade hon.
"Det finns andra passagerare", svarade jag.

Nästan utan att tänka, böjde jag mij fram och gav henne en kram. Hon höll fast mig hårt.
"Du gav en gammal kvinna en liten stund av glädje”, sa hon. "Tack!" Jag kramade hennes hand och gick sedan ut i det kommande morgonljuset. Bakom mig stängdes en dörr. Det var ljudet av ett avslutat liv.

Jag tog inte upp några passagerare detta nya skift. Jag körde planlöst runt med mina tankar. För resten av den dagen, tänkte jag: “Vad hade hänt om det kommit en trött irriterad förare som bara velat avsluta sitt skift?” Tänk om jag hade vägrat att ta körningen, eller bara hade tutat en gång och sedan kört iväg? Jag tror inte att jag någonsin har gjort något viktigare under hela mitt liv!!”



ja ock nu så är det sälja kakor för klass kassan då.


 


och sen blev det fixa lite lätt lunch till elias så han har ätit lite innan vi ska till bussen, och så fixa till mig och sen fixa väska till elias och så klä på honom och så inte glömma något så klart som är väldigt lätt att göra och det var ju precis vad jag höll på att göra, glömma telefonen. hahah


och här står vi nu och väntar på bussen och det är väldigt fint väder och så skönt ute, men lite blåsigt då men det är ändå värme i luften, bara jag som är lite knäpp som klär på mig efter kylan.. hahaha


       


sen så mötte vi gubben så drog vi till hampus skola och hämtade honom och sen så willys och handla och sen ikea och tog en korv och så blev det giganten och köpa färg till skrivaren och sen så drog vi till gränby för att köpa en grej till hampus som han hade sönder.


     


sen så blev det hemfärd och så fixa middag och sen natta in barnen för klockan hade blivit mycket så klart.


så natti natti och ta det lugnt.


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 2 september 2015 17:15

då var det ny morgon och man är ju trött och trött, tar på en när man ska upp tidigt som man inte är så van vid, har sluppit denna väckar klocka hela sommaren och måste nu ställa om sig helt och måste upp tidigt och jag som inte alls är en morgon människa heller, utan vill sova längre på morgonen. hihii


mrn som sagt i dag så regnar det och inte lite heller om man äger så, och det är ju såå trist och man blir inte direkt pigg och glad över det heller.


regnar sombara den.


 


och här sitter grabbarna och väntar på att klockan ska ticka på så dom kan börja gå till skolan då.


 


sen när dom väl kommit i väg så blev det frukost och sen så gick jag in i duschen och fixade och grejade, sen slängde i en maskin tvätt och så fixa på över våningen med fönstren och rullgardiner och så klart släcka lampor som dom glömmer dom små herrarna.


och så fick elias ett smörgås rån och då äter man på detta vis, han har alltid sin egen stin när det gäller vad som helst.


 


sen blev det lek i stället för elias och har kul med sina lådor sm han har hittat massa saker i som är bra att lägga in där.


   


och sen så blev det lunch korv med mos och det var så där för honom, och mest korven som gällde att äta, ja det är ju bra att det går i något i alla fall, får vara nöjd med det lilla .


 


och efter lunchen så blev det softa och bara stå och filosofera och greja med något som jag inte vet vad. hahah


 


ja det var den dagen det, och sen var det invänta alla barnen som ska komma från skolan och så full fart här hemma och så spela lite och sen så fixa med middag och så barnen gick ut och lekte en stund.


sen var det fixa med tvätt och fixa sängarna och sen kolla på tv och mysa med elias och så göra i ordning välling och fixa till hans säng coh min så det går att lägga sig när man ska i sänmg.


så natta in honom och sen så barnen in och bara varva ner med tv en stund innan dom ska i säng ckså och jag ska läsa också som jag gör varenda kväll.


ja det var denna dag det.


natti natti och sköt om er ordentligt nu.


kramar / mia   


Av miasolrosenmaria - 1 september 2015 18:40

då var det tisdag och barnen kom upp relativt tidigt i dag av någon anledning och så packa väskor och så hade dom tagit på sig nya läder som dom fick i går, och var så nöjda med det att ha nytt på sig.


och jag tog duschen coh sen slängde i en maskin tvätt så klart och sen satte jag mig i soffan och bara myste och med datorn och fixade på den här sidan och annat.


sen blev det försöka söva elias för att jag vill att han sover en stund på dagen , men han låg bara och mös på mig och det var ju skönt i och för sig , men sen så blev det fixa lunch till honom.


 


sen så kom tim och simon och så en kompis hem coh tim han höll i ett paket som var till mig och det var inte litet heller, om man säger , men väldigt spännande och ingen avsendre var det inte heller.


men tim och hans kompis satte sig och spela på boxer och skörde bil spel som tim hade fått i födelsedags present, och elias han sitter också där bredvid och kolar.


   


och det här stora paketet fick jag i brevlådan.


 


och i det så var det ett brev och dom här fina plattorna som var till tim och simon, och hampus han ska få en senare, och det var från min mamma/ mormor.


   


sen vart det middag och då blev det korvstroganoff och ris och sen så gick barnen ut , och lekte en stund och jag ahr fixat konton på deras plattor så dom kan instalera spel som dom vill ha.


och kompisen har åkt hem så då fixar dom spel och grejar , men sen fick dom lov att städa upp i vardagsrummet och torka golvet för elia svar ju så busig att han hält ut vatten.


           


ja sen bolibompa och så natta in elias och barnen göra sig i ordning och sen sova.


kramar / mia   




Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards