miasolrosenmaria

Alla inlägg under augusti 2015

Av miasolrosenmaria - 23 augusti 2015 20:00

ja då var det söndag och sol i dag också så härligt och skönt, och i dag så blir det fortsätta tömma poolen och göra rent den och sen plocka ner för att lägga undan den till näst sommar i stället, och få hoppas att det blir mer badväder då också.


 


ja så här gör gubben när man ska tömma det sista som inte går ur den där kranen som sitter nere på kanten, men dom har missat att allt vatten inte åker ur där utan fastnar sen i botten, så det är så dåligt, för det blir sån jobb för att få bort allt vatten ju.


 


ja och jag själv håller på att tvätta och tvätta och hänga ut så den blir torr i det härliga vädret och så mat ska fixas, och sen så blev det vika all tvätt som ligger och blir bara fullt och liggande.


så det är ju lite jobb att göra även om man vill sola medans solen är framme, men det finns ju annat att göra också .. hahah


och här så har elias jätte kul och sparkar boll med pappa på alltan och jag håller på med middag som ska göras också, och det är full fart.




ja sen så blev det kväller och dusch och fixa fram kläder till i morgon och packa väskor och sen mysa framför tvn en stund innan dags för sängen.


och då läsa en stund för barnen innan dom somnar.


och själv så kollade jag på tv en stund innan jag själv ska sova, så natti natti på er.


kramar / mia   
 

Av miasolrosenmaria - 22 augusti 2015 19:30

ja då var det lördag och simon ska ha poolaspel i fotboll i dag, så han måste i väg tidigt och så skulle gubben köra tim till en kompis , och sen skulle han vara med på fotbollen och hjälpa till där och vara matchvärd , så hampus och elias är bara hemma med mig.


och jag gick ju ut och solade medans det går för det är ju väldigt varm och klarblå himmel så skönt så skönt för mig och jag bara njuter av varenda dag som solen är framm eoch värmen är här.


och elias och hampus busar med vatten flaskor och leker för fullt, och det är full rulle på dom och mycket skratt och glädje när dom far omkring på gården och även inne i mellan åt, det är ju bara såå härligt och underbar och bara ligga och här och lyssna på det härliga skratten som kommer i luften av dom små härliga barnen..


och när mna ligger där och lyssnar på deras lek och skratt så går ju tiden så väldigt fort så det är ju dags att göra lunch till elias och hampus och sen göra oss i ordning för att gå till svärdens där simon spelar fotboll.


och han hade inte mycket att äta så jag tog med mig en banan, äpple och choklad så han får energi och 2 flaskor med vatten för att dricka mycket med tanke på värmen och all energi som han gör av med på fotbollen och springer så mycket.


här så ska simon kasta ut bollen.


   


och dom hade även lufgevärs skytte och här ska hampus skjuta och det tycker han blir spännande.


     


och det var ju tävling där man kunde vinna presentkort, och det var ju väldigt synd att han inte kom dit men väldigt nära var det i ala fall, så det fanns ju det att göra på den här dagen och sen så var det springa också och simon han var med och sprang 2, 4 km fast han hade spelat fotboll i 3 matcher liksom, ja han orkade det med.


men sen gick jag hem behövde byta på elias och så börja jag tömma poolen för det var dags nu, var så less på den och ingen badade i alla fall inte i den så då är det ingen ide att den står där och tar plats och bara sammlar massa skit som jag är så less på också.


Maria Siwungers foto.


sen blev det göra middag och så tim kommer senare, följde med kompisens familj till tiep och kolla på bilar och dom skulle köra hem honom sen när dom är på väg.


Gilla & Dela / Like & Shares foto.


och sen blev det duschning och så mys med tv och då skulle vi kolla på spring som är nya programmet som dom visar på 4 an.


och så skönt och efter det så blev det natta in och sova.


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 21 augusti 2015 20:30

ja då var det ny morgon och ganksa så trött, men vaknade i alla fall och gjorde det som jag ska göra och det är viktigast väcka hampus så han kommer upp någon gång, för han är väldigt svår väckt i mellan åt och det är väldigt jobbigt.


eftersom han vill inte att man tjatar på honom samtidigt så måste man det men det blir oftast svårare eftersom han då lätt stänger av och struntar helt i att göra som jag säger så då blir det bara jobbigt, så därför får man ta det lugnt och se till att man slipper tjatet och att han går up på en gång som han gjort nu här i alla fall.


sen ner och fixa frukost till honom och se till att kontaktboken är skriven och framme och sen frukt som han ska ha med sig också, och så se till att borsta tände och ta flour tablett som han ska göra varje dag.


sen vänta på taxin ska komma vid 7, 30 och sen att han har packat allt och fixat med skor och tröja med sig.


sen så kom taxin och så var han i väg till skolan , ja sen var det ju dom andra 2 kvar som skulle göra sig i ordning och äta frukost och fixa med väskor och sånt och sen vänta på att klockan ska bli 8,45 så dom kan gå, men det blev ju mys i soffan till tv då en stund medans dom väntar.


och sen började dom göra sig i orrdning för att gå i väg och så blev det elias och jag hemma och bara tar det lugnt.


och här så stor han med sin snuttis som han inte vill lägga i från sig.


 


sen så gick jag in i duschen och det var ju så skönt i bland är det helt fantastiskt att bara stå där och känna strålarna bara rinna efter kroppen och man bara pignar till .


sen så blev det mys i soffan och elias han leker med sina legobitar och grejar.


   


och sen så gick klockan och jag försökte söva elias som inte ville sova alls, så det blev sen att jag gick ut och solade och han grejade där ute med allt möjligt och strosade omkring och gungade och allt.


sen fixa lunch till honom och då började jag göra mig i ordning för att vi ska till uppsla för jag måste fixa presenter till tim som fyller år å måndag och jag hade hittat en butik som hade rea på lite saker so jag ville ha till honom.


sen kom tim och simon hem från skolan och då busade elias med tim och simon spelad epå telefon.


   


sen efter ett tag så kom hampus hem och då gjorde jag mig i ordning och även elias och simon han skulle följa med han också så här sitter vi nu på bussen.


         


när vi kom fram så var det till en lekia butik som gällde och där hittade jag allt som jag skulle ha, behövde inte gå i fler butiker så skönt at slippa det faktiskt och simon gav lite råd han också .


sen så gick vi till max och åt lite för klockan var så mycket redan och dom var hungriga så det var sitta där en stund då och bara mysa och ha det skönt.


sen så gick vi mot willys för att handla lite mat också innan vi åker hem och så kom gubben dit och då var vi på väg ut mot bussen och så vänta vi på den och när vi kom hem så vard et bara natta in elais och barnen in och göra sig i ordning och så satte vi oss och kollade på filmen narnia som jag köpte i butiken för dom hade inte sett den men har data spel så det kan vara till hjälp att se filmen också.


men sen var det dags att lägga sig för gud så trött jag blev sanbbt så fort jag satt mig, så natta in barnen coh mig själv så skönt.


sov så gott nu.

kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 20 augusti 2015 20:45

Ja I dag blir drg inge sola av , så mulet där uppe på himlen , så kanske ska ta hand om det förfallna hemmet som inte fått sig en städning på ett bra tag för att jag hellre ligger och solar .



och här så busar elias i soffan då.


 


ja då så har man suttit och fixat med min blogg hela förmidagen och så sövt elias och ja tiden går ju som sagt väldgt fort när man håller på med något som mna också vill göra klart, och tyvärr så har jag inte kommit in i duschen ännu och klockan hon är ju ty 11,00 och jag sitter fortfarande i morgon rock och nu kanske man skulle ta sig en dusch till slut då..


Solen kom fram så det blir ut och sola så klart , är beroende av solen .


 


elias han har full fart där ute och gick in och hämtade sin stora boll som han tycker om att hålla på med och greja med så klart och passar ju så bra med tanke å att det är så bra väder ute.


 


elias äter päron och det är ju aldeles ny smak för honom, men han tyckte det var gott och åt upp altihop.


 


ja här sitter elias på en annan boll och grejar med sin stora boll och bara myser.


 


Ja har legat ert tag och ja så här blir man och nu ska jag lägga mig i gen


 


sen ville elias ha banan och det är något som han verkligen tycke rom och mätar ju också väldigt bra och fick då ett foto när han presis ska äta också. humm


 


 


sen var det att börja göra sig i ordning och fixa till mig och plocka fram kläder och packa liten väska med extra blöja och lite varmare kläder till elias och sen en kofta till mig själv.


och så klä på elias och byta blöja och allt sånt och sen kom hampus hem och han tog det bara lugnt och jag kolla när bussen går och så kom simon och tim hem och då fick en av dom skynda sig till butiken för att köpa pommes och sen så skulle jag med bussen så då möta simon som hade cyklat.


och sen skulle han ju följa med mig och då var han ju tvungen att cykla hem för att hämta sin telefon som han hade hemma på sitt rum och det blev lite stressigt, simon och hampus skulle vara hemma och gå till en kompis och sitta där och spela en stund tillsammans, så dom ville inte förlja med alls.


står och väntar på bussen .


 


 


jag i min helehet då


 


en groupi så klart när vi satt på bussen.


 


haha ja elias han tryckte på knappen han också så detta blev då.


 


på elia soch mig.


 


ja sen så kom vi till uppsala station och så gick vitill pressbyrån och fylde på ett busskort och sen så tänkte jag att vi går till gubbens jobb för han had eju inte slutat ännu och det är ju inte så där jätte långt att gå .


så vi traskade och det var ju såå skönt och härligt väder också och varmt.


sen kom vi fram och vi gick lite längre för där trodde jag han var men han hade ju gjort klart och skulle bara åka en bit och lämna bilen så då åkte simon med honom och elias och jag gick dit och elias fick gå för han tycker om att gå och det är ju såå skönt.


och här står vi och väntar på att gubben ska komma ut från dörren där han ska stämpla ut och fixa och hämta sina saker.


     


sen så gick vi tillbaka mot centrum där vi skulle äta på macdonald och få i lite mat eftersom det blir så sent och dom andra 2 fixar något där hemma med pommes och kebab.


här sitter elias och greja och har sig.


 


simon


 


gubben.


   


och så elias .


   


sen så såg jag klockan tickade i väg och skulle ha gått och handlat men jag tog bussen hem eftersom det tar ju 1 timme att åka bussen hem och då skulle vi vara hemma typ 20,00 och barnen ska ju göra sig i ordning oc komma i säng och sen så ska ju elias sova också å därför så får det bli handling en annan dag i stället.


så när vi kom hem så blev det fixa med elias och göra välling och natta in honom och barnen byta om och fixa sig för natten och sen prata tim med mig om han ska ha kalas och vad man kan göra och sånt.


och det belv väldigt mycket på en gång liksom, men elia ssomnade och sen var det barnen i säng och så läste jag en stund för dom och så blev de tbara slappa i soffan och kolla på tv en stund innan jag själv gör mig i ordning för natten och ska i säng.


så natti natti och sov så gott.


kramar / mia   





Av miasolrosenmaria - 19 augusti 2015 21:30

god morgon alla glada och härliga männoskor, hoppas att ni får en underbar dag med sol och värme och drick mycket vatten som jobbar och även ni som har sen semester, här blir det lugnt och ute i solen så klart, men först så har jag tagit hand om barn och kollat att allt är med och fixat och packat och frukost i tagen och så i väg, gubben följde med hampus i dag med för att vara säker på att det kommer gå bra.


så nu när alla är utflygna så blir det ut en stund innan jag ska söva elias för att han ska sova.


 


i dag så blir det sola ryggen så klart och vad passar inte bäst nu när man har det lugnt och barnen är i skoolan och bara elias hemma som ska klippa gräset nu och greja.


 


och så skönt att lägga sig när eias ligger i säöngen och sover och man bara kan njuta på ett anant sätt , för sen så blir det ligga och hålla ett öga på honom också, men det är ju inte svårt även om man ligger på mage.


och det sorgligaste är ju att läsa på fb om alla dessa drunknings olyckor som är och det handlar om barn, man blir så ledsen och funderar hur det går till och vart föräldrarna är och hur det kan hända, det är såå hemskt och fruktansvärt, det skär i hjärtat att läsa om detta vareviga dag .  


så när elias kom upp så blev det gå in och stänga dörren för jag vill att han äter inne nu så han äter, för det går bättre än att sitta ute och sen få rutin på att vi sitter inne nu i och med att det blir ju kallare ute och då sitter vi inte där och äter i alla fall så bättre att börja lära honom nu på en gång vad som gäller.


sen blev det lek ute med bilar och sånt och här s har han komit på att man kan ju hänga å bordet.


 


och hampus har komit hem och sitter ute och spelar på plattan och bara myser och har det skönt, dom nadra 2 går lång dag i dag så kommer senare.


 


så kom dom hem och tim drog i väg på en gång till kompis och simon han satte sig och spelade han också och sen fick han lov att dra till butiken coh köpa 1 paket jäst för att kunna baka bröd som inte fanns kvar av i kylskåpet.


så blev det fixa middag och då blev det bakonsås och makaroner och sen så deg som står och jäser för att baka bröd och sen diska då som tar mycket kraft.


sen mysa med tv och äta glass för barnen och tim han drog i väg i gen och jag ser ut så här nu , undrar om man fått färg tro ..


 


och elias sitter och myser bredvid simon och kollar på tv och har det så skönt och snart så ska han natta in för han börjar bli trött fast han sovit på dagen.


 


så natta in honom och barnen komma in och göra sig i ordning och kolla på tv en stund innnan dom ska lägga sig och sova och det är långa dagar för simon och tim som går långa dagar 3 daga i veckan så det blir ju lite jobbigt som sagt och då behöver man ju sova.


och nu så bara slappar jag i soffan och kollar på tv som bara hackar så jag gör mig i ordning och lägger mig jag med , fan så djäkla jobbigt med tv.


sov så gott.


kramar / mia   

Av miasolrosenmaria - 18 augusti 2015 19:45

då var det morgon i gen , tan man hinner inte med i bland, dom går liksom för fort i bland , vill ha lite längre dagar och att tiden kanske skulle gå lite aningen saktare skulle ju vara bra i mellan åt, men det kan man ju inte få alls.


men ja i dag så är det skola då som gäller och gubben var hemma i dag och tog hampus som ska åka med taxi, och är jätte svår när det är ny taxi chauför så då måste gubben åka med i början, men då had evi ett problen hampus gick inte upp när guuben väckte honom utan sa till kig då.


så jag fick gå upp och säga till hampus och då var ju han trött som sagt och det är ju förståligt, men det var ju bara att gå upp och så gav jag han kläderna och han sa att pappa skulle inte väcka honom utan jag.


men så klädde han på sig och sen var det ner och äta frukost och fixa med allt sånt och då gick jag och la mig i gen en stund och behövde inte gå up just nu fr dom andra 2 dom börjar ju inte förrän 9.00 men gick upp kl 8 och in i duschen och fixade till mig för jag skulle följa med dom och så fixa med elias också .


och sen så var vi på väg då.


     


det var samling utan för skolan där expressionen är och på trappan står rektorn och välkomnar alla och sen ropar hon upp 6an och deras fröken och så fortsätter det så och alla går in till klassrummen och jag följer med simon för han vill att jag är med en stund tillsammans med honom .


och då blir det mycket information och så visade fröken lite saker som dom ska göra i veckan och det belv 2 nya fröknar som dom fick träffa som gick runt och presenterade sig för, en logpet och en som ska vara extra mellan 4,5 och 6 och även vara på fritids.


och jag satt med elias tills dom skulle gå runt och kolla av skolans gränser och då gick vi 2 hemåt och så blev det söva elias och själv ta och gå ut och sola så klart , kan ju inte missa solen det går bara inte, är så beroende av den och den ger meig glädej och den gör så jag mår bra hela jag, eftersom den här årstiden är den bästa för mig med sol och värme och ljusa dagar och kvällar, inte det där mörka som ger så negativt hos mig.


men här är jag när vi kom hem.


   


och när jag ligger där så kommer elias upp oc då går vi in och myser i soffan en stund och sen går jag och fixar lunch till elias och efter det så går vi ut och är ute och han håller på med sin boll som han sparkar på och grejar.


 



ja elias han har roligt för sig själv och hittar på grejer och fixar så kul att se att han kan roa sig själv.


här har han sina 2 spry flaskor som han brukar spruta me doch nu så gungar han dom.



solade och sen så blev det vänta på barnen som skulle sluta någon gång och så kom simon och tim och sen var det hampus som ska komma med taxi och det vet jag inte riktigt när han kommer så fick klä på mig och sätta mig på framsidan och vänta och vänta och se när han kommer.


sen kom han äntligen men tog lite tid som sagt , men nu vet man ungefär när han kommer komma på dagarna i alal fall och det är ju skönt.


sen så gick elias och jag till butiken och handla lite och så hade jag köpt lite kläder till vintern av grannen så jag skulle ta ut pengar till det också och sen gick jag förbi där och betalada henne så det var klart och färdigt, lika bra att få det avklarat i och med att lätt för att glömma annars liksom så onödigt.


sen blev det middag och barnen hem och äta och så blev det glass efteråt och så mumsigt som det är .


   


sen så tv mys och bara slappna av en stund och elias göra sig i ordning för kvällen och välling och sova och barnen satt och kollade tv när dom bytt om och hade givit mig alla papper som dom fått med sig som ska skrivas på och sen så packa sina väskor och allt som ska med i morgon.


för tim och simon så blir det bad så då måste ju badkläder med och vatten flaska .


sen så blev det natta in dom så dom orkar upp i morgon och själv så satte jag mig och skrev på alla papper och det var ju lite olika för varje barn och då hålla reda på dom och hålla ordning också.


sen så gjorde jag mig i oprdning för natten jag också, så sov så gott alla.


kramar / mia   
  
 




Av miasolrosenmaria - 17 augusti 2015 19:00

ååå va härligt att vakna till solen som kommer nu, och så skönt att få lite värme också med tanke på hur denna sommar varit så är det skönt att den äntligen kommer innan hösten är är här som sagt.


och ja här står elias då vid bänken och grejar och så har han ju lärt sig att hålla för med handen när mans ka ta fot på honom.


 


 


och så blev det söva elias så han får sova en stund också på dagen, och då medans så gick jag ut och solade så skönt och simon och hampus dom satt inne och spelade och tim hade dragit i väg till en kompis , så det var lugnt och skönt.


så skönt att ligga där ute i solen ju.  


sen kom så lill pyret upp och då var det klä på honom och sätta honom på pottan och sen fixa ny blöja och så gick han ut och körde sin bil som han älskar att göra, den får inte vara ute uan ska följa med in så fort han går in som sagt.


 


sen blev det fixa lunch också och så ut och sola som sagt och barnen är det full fart på , här så gungar dom och grejar.



ja en lugn dag och då dagen inna  skolan börjar och i dag så blir det tidigt in för att göra sig i ordning och duscha och plocka fram kläder och fixa väska och allt sånt som ska göras och så i säng tidigt för att orka upp på morgonen.


ja mycket att tänka på nu och så skönt att få komma in i rutinerna som är och vardagen också, men både och tror jag det är, skönt med ledighet och sova länge, samtidgt skönt att börja skolan också och få komma in i rutiner att vakan och lägga sig ordentligt.


så natti natti på er alla där ute och hoppas på en skön nattsömn.


kramar / mia   
 

Av miasolrosenmaria - 16 augusti 2015 19:30

ja då var det ny morgon och så fixa presenterna till tim och dom städa över våningen så den blir klar innan han ska i väg, och här så tar dom det lugnt med lite spel innan tim ska i väg.


 


och så har jag sövt elias osm ligger i min säng och sover så gott och så skönt, vill få in rutiner på det nu för blir såå slut när han vart vaken hela dagen så behöver sova en stund på dagen.


 


och så blev det lunch till barnen eftersom tim ska i väg efteråt så då ska han ha lite i magen innan festen för där blir det ju mycket gott att äta antar jag, men behöver även lite mat också.


och så har elias vaknat och han gick ut och grejade i sandlådan direkt eftersom balkong dörren var öppen och han älskar ju att vara ute, så han är väldigt snabb när den är öppen och medan han satt där så fixad ejag lite lunch till honom så han får i sig lite också.


 


och här står gubben och diskar och hampus står bredvid med plattan för att visa ngot spel och fråga om ett annat tror jag han ville veta om, haha


   


och här sitter nu elias på alltan och äter sin lunch och han har sin plats där han ska sitta också och är väldigt bestämd med det.


 


och sen så älskar han att åka på sin bil och här så vill han ha sin båt efter också så det fick pappa fixa till så den satt fast efter bilen och det tyckte ju elias var jätte kul så han körde och körde med sin bil och hade koll på om båten följde med, men så vickade båten och simon ska ju vara där och sparka till den men den vickade då åt andra hållet, så han ska ju vara lite tuff som sagt.



men sen efter ett tag så tyckte jag det var dags att gå in och då satte sig elias och lekte med sina bilar på golvet där han hade satt dom på rad och grejat.


   


och här sitter grabbarna simon och hampus och spelar och gubben kollar på tv och väntar på att hämta tim snart då, och så blev det fixa middag som ska göras .


 


sen vart det bara en lugn kväll och jag vek en massa tvätt som har legat och legt och bara fyllt på hela tiden efter varje gång man tvättat och nu kände jag att det var väl dags att få undan den någon gång, visserligen är den ju inte i vägen och inte sysn eftersom den står i tvättstugan då, men man vill ändå vika och få undan och barnen vill ha kläder också som dom ssknar . hihii


ja så var den dagen avklarad och nattat in elias och barnen myser med tv och snar lägga  dom oockså för att komma in i rutiner med tidiga kvällar, eftersom skolan börjar ju den 18 här.


och själv satt jag och läste för dom som jag gör varenda kväll för´dom tycker det är så skönt att ligga och lyssna på innan dom ska sova.


och sen gick jag ner och satte mig och kollad epå tv en stund och tog en kopp te innan jag själv ska lägga mig .


så sov så gott nu och hoppas på sköna drömmar om allt fint och härlig.


kramar / mia   




Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards