miasolrosenmaria

Alla inlägg under januari 2015

Av miasolrosenmaria - 23 januari 2015 15:00

då var det en ny morgon och barnen till skolan, förutom Tim som blev hemma för han mådde inte så där jätte bra , så då fick man vara hemma och bara vara och ta det lugnt.


själv så sov jag en stund extra på morgonen och det var väl behövligt och sen in i duschen och fixa till mig och sen plocka fram kläder som jag skulle ha.


och sen bädda sänga och fixa med tvätt maskinen och greja, sen blev det bara sitta och ta det lugnt en stund och söva elias som var väldigt trött, och tim tyckte det var så skönt att vara hemma.


ronny ringde ocg talade om att han var på väg, men först så skulle han in till uppsla och visa mellvin något och sen ville han ha adressen för att hitta hit.


så lite morgonbilder.




lilla jag i egen hög person.   




och tim han vet inte riktigt vad han ska göra, har ju lite tråkigt blir det när man är hemma, men det får man ta och försöka hitta på något, tyvärr lite suddiga bilder.



och gubben i hög person.



tim vänder om och går i väg.



ja sen när man tittar ut så har ju solen kommit fram lite grann, såå mysigt det ser ut då och så fint med den .





ja lite bättre bild på gubben som är tagen i smyg utan ljud på telefon så klart, så han inte hör för då hinner han inte vända bort huvudet. hahaha



ja då kom lilla elias upp och sovit så skönt och härligt att han kan kliva ur sängen själv också, men han är väldigt trött när han kommer gående så det blir att han vill sätta sig i soffan med mig och bara gosa och mysa så klart, och det är ju så härligt .


men sen så blev det fart på honom själv, ville inte alls sitta så länge så det blev att göra lunch till honom och då blev det korv och makaroner.



och sen så blev det inte så mycket mer ätande av den eftersom gubbens älsta son ronny kom och han hade med sig sin son mellvin också som skulle hälsa på första gången.



och dottern sabina kom också och hälsade på och ville även träffa ronny som var så länge sen dom sågs.



hon leker med sina bröder simon och elias



Tim han är uppe på sitt rum och är med mellvin och ska hjälpa honom att sätta i gång ett spel på tvn som mellvin ville spela.




elias leker med stora syster sabina.



sen blev det göra voffel smet för att ställa mig och grädda för fullt så dom skulle få några att äta och hinna med när dom ska ha och hinna få till alla, det tar sin tid även om man har dubbelt voffel gärn . hi hii




men elias åt inte mycket alls, han ville ha grädde och sylt bara men åt inte så mycket av det heller så i dag blev det väldigt dåligt mat intag för hans del, så jobbigt tycker jag när han är så dåligt på att äta.  



ja gubben han är ju farfar så han fick sitta bredvid mellvin när han skulle spela på wii här nere och tim hjälpte honom även med det.





ja och tiden detn går ju så fort och dags för ronny och mellvin att åka hem till sig och sabina var kvar ett tag till och då var hon med när elias badade och hade kul  badkaret, men hon fick inte klä av honom och sen fick hon inte ta upp honom då var jag tvungen att gå upp och göra det.


men sen så fick hon sätta på blöja och pjamas och leka en stund med honom innan hon skulle ta bussen hem till sin pojkvänn.


och när hon skulle klä på sig och gå så blev elias inte alls glad så tjurig och gömde sig och ville inte alls säga hej då, så det blir inget bra när hon ska gå här i från , när habn kommit så nära och kommit i gång.


så det blev mys i soffan med mig och kolla på boliubompa och sen göra i ordning välling för att natta in honom och sen så var kl, 20,00 och då blev det fångarna på fortet och schips till och bara mys med allihop .


sen natta in  och sova.


och även för mig själv också.


sov så gott nu.


 






Av miasolrosenmaria - 22 januari 2015 18:15

god morgon en ny dag och full späckad dag som vanligt tänkte jag säga, hahaha.


men så späckat är det ju inte som sagt men det blev mys stund med elias som vill så gärna gosa med mig för det går ju inte att låta bli för det är ju den bästa stunden på morgonen som man får och även under dagen.


men det blev sätta mig här en snabbis för att sen fixa om mitt rum och mublera om det helt och hållet och gubben fick montera i hop sängen till elias och jag montera ner spjäl sängen.


och så här blev det med den nya sängen till honom och hoppas att han sover bättre i den nu .


sen blev det natta in honom och bara softa en stund och koppla av lite med hem till gården och mysa för mig själv.


sen när elias vakant så var det gos men han blev väldigt pigg fort så det blev gå in och fixa lunch till honom så han fick äta lite då och sen så blev det dammsuga och skura tolaletten och fixa tvätt maskinen som ska plockas ur och slänga i ny.


sen satte jag mig och fixa med bilder och skriva ut fotton och allt soh kolla ramar som dom skulle sitta i och klippa och ha mig, så det blev lite ramar om man säger så.


sen middag och barnen var ute och spelade fotboll och grejade i snön och lekte.


sen ringa hem dom när jag gjort klar elias för att natta in honom och barnen ska hinna fika med smörgås och göra sig klara för natten och sen sitta och klla på familjen annorlunda och sen bara gå upp och lägga sig och jag läste som vvanligt.


sen blev det djurskyddarna för min del och efter det så själv natta in mig.


         


Av miasolrosenmaria - 21 januari 2015 17:45

ja godmorgon på er och här var det lite tött och ingen lust alls , men bara hoppa ur sängen och se glad ut med ett smail på läpparna,    ja sen lite mys med elias i soffan för han älskar att gosa mycket och det är så härligt.


blev duschen efter det och fixa till mig själv och sen fixa min säng med nya sängkläder för det kände jag bara så där att det skulle göras och sen tvätta som också ska göras typ vaje dag så den får ju gå heltid.


sen när man kollar in i köket så ser man lill knatten stå vid disk bänken och grejar.



 


 


ja sen när man fixat och plockat lekasaker och allt i vardags rummet så var det dags för honom att sova och då satte jag mig i soffan och nattade in honom och kollade på hem till gården samtidigt och sen lägga honom i sängen och då ta en kopp the och smörgås och bara vara en stund och det är så skönt, för man vet alldrig när lill pluttis kommer upp och hur länge han sover.  


men sen när det gått ca en timme så kom han upp och då så blir det leta tuttis och sen sätta oss i soffan och bara gosa och mysa och sen kan ju han sjäv också somna om om det skulle vara, så då blir man sittandes en stund där kan man säga, sen spelar det ingen roll om man behöver gå på toa, det är bara hålla sig..hi hii


men sen vaknade han och då blev det full fart på honom och då fixa lunch till honom för han bör vara hungrig tycker man, så det blev fisk pinnar och stek potatis .




när han ätit klart så blev det lite dricka och då ville han ha mjölk och fick det och sen gick han in till vardagsrummet och ställde sig där och drack och sammmtidigt kollade på bolibompa och ja lite lugnt då.




ja sen så gick klockan väldigt fort och då var det dags för simon att komma hem snart efter skolan slut, och då så ville han ha en morot och då så klart skulle elias också ha en så han sitter också och äter en liten bit morot . hi hii



ja här har vi ställt pallen vid bänken, och har tagit min the kopp och håller på med den och ser om det finns något i den, så nu har vi kommit på att man kan ju ta sig upp över allt med en pall och komma åt sånt som man inte ska då, ja men kul har han i alla fall.



sen så kom 2 till hem från skolan och då blev det fullt upp och mycket fart som vanligt, och sen middag som ska göras och gubben skulle ta bussen mot uppsala och sen storvreta och ska köpa en säng till elias, så det blir hemma med barnen själv och fixa med nattning och allt.


men dom satt och spelade kort en stund i köket och sen gick dom upp och grejade med något och elias var ju med dom där hela tiden, sen kom det en kompis och då drog alla ut och spelade fotboll med dom , så det blev ganska lugnt och elias och jag mös i soffan och kolla bolibompa och hade det så mysigt.


sen göra i ordning honom för natten och fixa välling och natta in honom, men först ringa hem grabbarna , för att göra sig i orning och byta om och sen fika med smörgås och sånt, så det blir klart och fixa toa besök och borsta tänder och allt.


sen kolla på tv och då sveriges mästerkock och efter det så blev det natta in dom och då sätta sig och läsa ronja rövar dotter för dom en stund och sen så gick jag ner och gjorde i ordning the och sen satte jag mig och kollade på lyckliga gatan.


sen vid 22 tiden kom gubben hem med sängenm och då ställde vi in den i tvätt stugan och gick och la sig för att få lite sömn .


så natti natti.


    

Av miasolrosenmaria - 20 januari 2015 13:45

god morgon på er och det vart upp tidigt i dag med, med en ringade väckar klocka som ringer i örat och som man bara vill kasta i väggen och lägga sig på andra örat och somna om, men nej var tvungen att gå upp för att åka till uppsala för att handla lite till frysen som vi inte kunde i går eftersom vi får inte hem så mycket när man åker buss tyvärr, då får man ta lite pö om pö och i 2 omgångar som sagt.


så det blev att gå och kolla lite på ikae och se vad som hänt där och hur dom gjort om så det var ju intressant och sen se så mycket man skulle vilja ha också så klart och det var ju bara gå där och drömma och se glad ut och få fantisera och drömma och tänka..


sen blev det tiull giganten och strosa omkring en stund där och se vad som fanns som man skulle kunna tänkas handla någon gång i framtiden då, ja ja fantisera kan man ju alltid göra .


sen blev det sitty gross och då fick elias gå själv där inne och sen tog jag av honom overallen och så, men han började verkligen dra i fån ordentligt om man säger, ja det blev inte gå riktigt där en annan var om man säger.


ja det blev lite frys saker som kött och sånt  , så vi klarar oss ett tag i alla fall.


sen blev det korv till elias som vägrade äta , helt omöjlig på mat i mellan åt, så jobbigt det är , men det lilla han får i sig räcker tydligen för honom så när han var klar så klädde vi på oss och han och så gick vi till bussen för att åka hem och då somnade lill pyret.


sen var vi äntligen på bussen i dag behövde vi inte vänta länge alls på den som tur var och skönt också.


här kommer lite bra och fina ord som jag tycker är så sköna och stämmer så bra.







Av miasolrosenmaria - 19 januari 2015 13:15

ja god morgon på er alla där ute en ny dag och ny vecka med nya möjliheter som sagt, i dag var man uppe med tuppen som man brukar säga,hi hii fast jag har ju ingen tupp då utan blev väckar klockan som ringde för fullt annars så hade ju dock inte jag kommit upp alls.  


så det blev att slänga sig in i duschen och plocka fram kläder och kolla vädret och det var ju snö och lite kyligt ute så då blir det vrama kläder som gäller för min del, för är ju så fasligt frussen som man sagt och vill inte frysa .


och sen så klä på och fixa elias och han fick lite välling som han alltid äter på morgonen, och sen tim och simon klara med frukost och allt klart för skolan, och sen klä på oss och fixa med vagen och allt som ska med, och sen gå till bussen för att dra till uppsla och handla lite mat som verkligen behövs, för nu så är det riktigt tomt där hemma på föda, har gjort allt för att det skulle räcka till söndagen , men sen gick det inte längre så då måste man ju få hem lite gran i alla fall, och så måste man ju planera så att det räcker till både räkningar och mat och vända på allt så det blir så bra som det går med den lilla ekonomi som jag får in själv, jaja det går.


ja det blev till willys vi drog och när vi handlat klart så blev det lite mat för elias lär vara hungrig och han fick krov med bröd och åt väldigt bra .



och så lilla jag då.



efter vi suttit där och fått i oss lite lätt och elias ätit ordentligt så blev det traska till bussen för att åka hem med varorna och plocka in i skåpen och allt .



elias sommnade så klart efter den här förmiddagen för han har fått gått där inne i butiken och hjälpt till att bära saker.



sen så kom bussen äntligen men den var ju väldigt försenad och jag frös om fötterna som bara den, så kallt i backen , men skönt att sätta sig i bussen och det var ganska fint härligt väder när man satt där inne och kollade ut på vägen.




Vist det är mycket man får välja bort och så och speciellt för barnen som jag vill ge så mycket men inte kan, skulle bara vilja åka en dag till leos lekland så dom får komma ut lite och bara göra något annat som dom inte fått på länge och bara slippa vara här hemma varenda dag , men det går inte för jag har inte ekonomi för det tyvärr.


ja så kom vi äntligen hem och då såg jag att kolckan var redan 24, 40 och snart så kommer hampus hem för han kommer vid 15,00 tiden, så det var tur att vi kunde ta den bussen som vi gjorde och att den inte var full.


så var det plocka upp varor och greja och sen var det ju det där med middag vad skulle vi göra för något för det fanns inte alls med i handlingen ens, ingen alls tanke på den, ja mycket har man i huvudet så man glömmer bort middagen. jaja så kan det vara.


men det bleb koka makaroner och korv så det blev lätt och enkelt som tur var så det gjorde inte så mycket, tur vi hade det hemma .


sen blev det mys i soffan och kolla på bolibompa och sen fixa elias som ska nattas in för klockan är 19,30 och då brukar han sova.


sen satt jag uppe en lite stund och bara tog det lugnt och sen så blir det natta in sig själv.


sov så gott nu alla där ute.


   


Av miasolrosenmaria - 18 januari 2015 10:45

god morgon en ny dag att vakna till och ta det lugnt här på morgon med lite soffmys med elias och sen blev det in i duschen och klä på mig, barnen upp och städa sina rum och tim ringde en kompis som skulle hämta honom för dom skulle inte vara här, och simon drog också i väg till en tjej kompis , så då var hampus hemma men sen drog han ut och lekte i snön med en kompis och grävde och hade sig , ja han hade kul.


jag stor sdädade här nere, tog ut mattan och sen plocka och fixa i bokhyllan med elias saker och plocka upp från golvet och grejade och sen dammsög i alla vrår och hörn och golv, sen blev det skura och fixa och tvätt maskinen gick för fullt, och sen så blev det dammsuga trappan och hallen och badrummet på över våningen och skura den som bara den och det var verkligen inte lätt att skura för barnen hade sen förra helgen använt diskmedel och det var inte lite dom hade haft på, för dety bara skummade och skummade för fullt så det var att stå där och fixa tills det var borta. hi hiii  


men sen så blev det fixa lite lunch till elias och han var inte alls pigg på att äta så det blev byta på honom och sen nattain honom och då satt jag i soffan och bara tog det lugnt och sen ringde simon och frågade om att äta hos sin kompis och det fick han göra, så det blev bara hampus som skulel ha lunch här hemma, så gjorde i ordning till honom och fick gå ut och ropa in honom för han var inte så långt bort som tur var.


sen gick han ut i gen när han ätit klart och fortsatte greja i snön.


sen vaknade elias och då myste vi i soffan och bara tog det lugnt och hade det mysigt tills han själv vill gå ner och greja och då blev det full fart, och så gjorde jag lite ny lunch till honom och han åt inte mycket då heller, men han åt det lilla han åt.


sen blev det ta in mattan och dammsuga den och greja och plocka ner bordet och sen plocka ur maskinen och lägga i ny maskin och hänga tvätt och allt sånt.


sen vika kläder för fullt för den hade ju växt denna hög, och det går fort om man säger så.


Vill så gärna ha och kunna köpa en symaskin som jag såg på jula förr 500 , men tyvärr så får det vara när man inte har ekonomi för det nu tyvärr . Men men det kommer väl fler tåg antar jag ...  


det är ju sant


Den Värkiga Verkligheten & gemenskapens sida.s foto.


* Var inte alltid stark för andras skull, var det för din egen. * ❤️


det är ju verkligen sant som det står.


Maria Siwungers foto.



sen så fick hampus gå in till sin kompis och vara där en stund och sen plockade jag fram en stol och klipp maskinen och så ringa hem simon och då började jag klippa honom och han fick byta kläder och duscha, sen ringa hem hampus och han var inte alls pigg på att komma hem och när han kom hem så var det klä av sig för han var ju jätte blöt och sen skulle han klippa sig men det var inget han ville göra men det var bara sätta honom på stolen och så klippte jag honom och sen duschen.


efter det så klädde han på sig och gick till sin kompis en stund till.


jag fixa middagen och sen så fick han komma hem och då äta, tim vet jag inte när dom kör hem honom så det får vi se.


efter middagen så blev det bada elias och han fick leka av sig lite och sen blev det mys i soffan till bolibompa och bara vara efter den här dagen.



ja sen så kom tim hem och då hade han redan ätit hos sin kompis och då blev det in i duschen och sen byta om oc sen skulle dom fixa fram kläder till i morgon och fixa väskorna så allt är klart i morgon när dom ska till skolan..


sen blev det lite tv och natta barnen och sen själv sova för ska upp tidigt i morgon.


så natti natti

 

Av miasolrosenmaria - 17 januari 2015 18:30

då var det en ny morgon och ja få se vad som ska göras eller hittas på i dag då, men först så blev det lite extra sömn för mig och gubben satt med elias och dom andra och kollade på bolibompa och bara mös, sen så blev det upp och då fick jag the serverat och bara satt och gosade med elias och han fick välling som han vill ha då.


sen blev det dusch och klä på mig och lite plock på golvet eftersom elias hade haft ur allt på golvet och då får man plocka och städa upp lite, men jag gjorde lite ändring i bokhyllan med hans grejor så det skulle bli snyggare och inte så mycket saker där i.


ja såå sant

Mina tankar, dikter och ordspråks foto.


Mina tankar, dikter och ordspråks foto.


ja och så här ser det ut nu efter att snön smält, så den kom och försvann sakta med säkert, som den brukar göra så fort den kommer.



ja och här så håller elias på med sitt dubblo och ska bygga och har kul.



Tim sitter och kollar på tvn och jag vet inte vilket program.



Ja då blev det lego burken in i köket och sätta sig med storebror hampus och bygga och det tycker han är så kul när någon vill bygga med honom.





ja sen ville elias hålla på med bollarna och ligger där i sin pool och vet inte vad han tänker på där inte.



sen blev det sätta sig i köket på en stol och hålla på med lite lego och bredvid sin storebror simon så klart.



ja simon göra läxa , skriva 10 ord som han ska kunna skriva utan till när mna säger dom, så mycket träning och det går alltid bra för honom, så duktig på att komma i håg hur man skriver och stavas.

men inte bästa humöret om man säger.



och sen blev det matte blad som också ska göras.



sen efter lunchen så blev det sova för elias och då tog alla det lugnt och kollade på tv och simon och hampus drog i väg till en klass kompis till simon och var där och lekte och grejade , tim var hemma och viste inte vad han skulle göra, men kollade på tv en stund.


sen vaknade elias och då mös vi i soffan och gosade och han somnade om då så där blev jag sittandes ett tag tills han själv vaknade och när han gjorde det så blev det byta på honom och klä på kläder och sen så var han med tim och bygga puzzel.





och gubben har satt sig vid datorn en stund medans jag håller på med middag och även gjort deg till bröd så klart.




och efter middagen så blev det mys i soffan och då satte sig elias bredvid tim och vill mysa med honom så söta.



och då är det bolibompa som är på och där är det pippi som håller på och det var ju så länge sen man såg det programmet.


och sen blev det ronja rövar dotter direkt efter, och det är ju bara så bra , kan se hur många gånger som helst.


och sen blev det natta in elias och då satte vi ss och kollade på en film och då blev det peter pan och den var ju bra .


sen sova så natti natti.


 


 





Av miasolrosenmaria - 16 januari 2015 14:45

morn morn, ja då var det sova en stund på morgonen och sen så vaknade jag av att hapus inte ville till skolan, för han kom inte ner alls, så han blev hemme i dag.


elias vakande sen och då var han uppe en stund med pappa och jag fick sova en stund till som jag behövde göra så skönt och sen så blev jag väckt av tim och simon som skulle till skolan nu också och hampus kom ner och satt i soffan och bara var en stund, men jag frågade han om han viste vad som hjälde eftersom han inte åkte till skolan och det viste han verkligen.


sen så gick jag in i duschen och fixade mig själv och så och när jag var klar med mig själv så blev det vattna blommor som inte fått på ett tag och vi leta efter sopp påsar som var borta och jag hittade och där hittade jag även ett puzzel som det var 3 puzzel i som man kunde bygga och det tog jag med ner till hampus som han kunde hålla på med och satte sig på golvet och elias satt också med där och ville hjälpa till.





ja det blev mys i soffan och bara vara en stund för det var jobbigt att bygga puzzel eftersom elia shela tiden tog bitarna och förstörde tyckte hampus, så där för så satte han sig i soffan.



och sen kom även elias upp där och ville bara mysa och gosa med hampus och så satt dom en stund och tv var också på med boli bompa då.



ja sen så var det tänkt att jag skulle söva elias som jag brukar göra vid 11 tiden på dagen, men nu så gick det inte för dottern sabina kom och knackade på, och så hon var här en liten stund, men elias var ju såå blyg och satt hos mig och gosade medans hon satt och byggde puzzel med hampus och det tyckte nog hampus var mysigt att göra och att få vara själv med stora syster också kan vara jätte skönt.


och sen efter en stund så blev det fart på elias och då var det kasta boll och hälla ut alla bollar på golvet och sen plocka upp och kasta .


ja han hade jätte kul och sen skulle han sitta och titta på hennes teleon med alla bilder och så, och det tycker han är jätte kul.



och sen var hon tvungen att gå till bussen och det var ju inte alls så populärt av elias om man säger, han var inte alls fram och gav en kram eller så, utan gick och gömde sig och börja hämta bil i stället och brydde sig inte alls om att hon skulle gå.


och sen blev det att jag sövde honom men det blev lite sent förstås, men det fick bli så i dag, för han behöver sova lite på dagen också.


så det blev ta det lugnt sen medans han sov och då satte jag mig vid datorn en stund och grejade och sen kom dom andra 2 hem från skolan och då blev det full fart här hemma och elias vaknade och satt och mös en stund men kom snabt på benen och skulle leka så klart.


tim och hans kompis åkte i väg hem till kompisen och sen skulle dom på disco, simon satt och kollade på tv och tog fram läxan som han fått och sen plocka fram kläder till kvällen för han ska också på disco och den håller på till kl 22,00.


och hampus var hemma med mig och mös och vi kollade på fångarna på fortet och hade mysigt, sen efter det slutat så kom dom andra 2 hem och hade fått skjuts så det kändes så skönt att dom salpp gå.


och sen var det bara göra sig i ordning och natta in.


och själv säger jag god natt.


 

Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards