miasolrosenmaria

Alla inlägg under januari 2015

Av miasolrosenmaria - 7 januari 2015 13:15

god morgon, ja eftersom det blev såå sent i går som det egentligen inte alls var tänkt, utan skulle ju komma i säng tidigt som sagt men blev ju tvärtom.


ja det blev ju att jag fick sova längre på morgonen efter att elias vaknade så gick jag och la mig i gen, för annars så orkar man ju inte med som sagt, så skönt att få sova ut också.


men när jag vart in i duschen och fixat och klätt på mig så kollade jag ut och vad får man se jo att det hade ju kommit lite snö under natten som jag inte trodde att det skulle göra.


så barnen dom satte på sig kläder och gick ut och lekte och grejade, men sen kom dom faktiskt in i gen och det var för att sätta på sig termo byxor eftersom dom skulle gå och åka pulka så dom drog i väg direkt i gen, och det är ju bra att dom passar på medan det finns snö , ja den lilla som kom.


elias sovit en stund och myst i soffan med mig under tiden och sen så gick han ner och in i köket och jag sak fixa lunch och då håller elias på med sin snuttis som han älskar såå mycet och grejar hela tiden med.



hampus kollar vad gubben gör på datorn


elias ligger på snuttis


ja då har barnen kommit in och så klart hungriga så då blev det lunch och dom hade ghaft jätte kul där ute och kan ju säga att dom var ju inte lite blöta heller, men så blir det när det är sån där blöt snö men hudsaken är att dom hade kul.


ja dom fick spela en stund på tvn och jag gjorde inte så mycket utan mest tog det lugnt i dag och softade, satt vid datorn och fixade och spelade lite och var med elias och myste för han var lite pumsig så ville bara gosa och mysa så vi satt i soffan tills det var dags att fixa middag som blev spagetti och köttfärs sås.


och efter det så blev det bad och då badade simon med elias och hade kul så klart och då gick jag och gjorde lite annat som fixa elias säng och plockade fram blöja och pjamas som han skulle ha på sig efteråt.


sen blev det mys och kolla på bolibompa och tyvär så var elias väldigt grinig och trött men för tidigt att sova så försöka hålla honom vaken en stund till tyvärr och det är ju inte så där jätte lätt när någon är såå grinig, men det blev att försöka leka med något och då blev det ju boll som han tycker är jätte kul att hålla på med så klart.


men sen blev det göra i ordning honom kolla blöja och sen borsta tänder och fixa välling och sätta mig i soffan och bara mysa och han åt vällng och sen söva honom medans halv 8 hos mig var på ch sen lägga honom och barnen gjort i ordning sig med byta kläder efter att dom duschat och så, sen satt dom och kollade på svergies mästerkock på tvn.


och när det programmet var slut så var det bara för barnen att natta in sig och lägga sig i sängarna och sova för att orka upp till skolan i morgon.


sen blev det sätta mig med en kopp the och kolla på lyckliga gatan som är ett nytt program som börjar i dag och det ska bli intressant hur det kommer vara.


Nu så blir det sova som gäller för komma i säng tidigt och få i gång dom vanliga rutinerna för skolan börjar i morgon.
Så nu säger jag natti natti på er

Mia Maria Anderssons foto.

Mia Maria Anderssons foto.

Av miasolrosenmaria - 6 januari 2015 13:30

ja då var det morgon och jag fick sova lite längre i dag för var ganska tött, men sen när jag gick upp så var det in i duschen och bara få vakan till och stå där kan man ju göra länge om man vill, men det gör ju inte jag , kostar för mycket att slösa med vatten på det viset.


men sen blev det the och mys vid bordet och men jag åt ingenting och sen blev det sitta och mysa i soffan och kolla på filmen sammy 2 på 4 an och då samtidigt gosa med elias och söva honom för han är trött och har sin tid att sova, så försöker hålla det varje dag , och det blir ju rutin för honom som är väldigt bra.


eter det så blev det lite lunch till dom äldre grabbarna eftersom tim skulle bli hämtade av sina kompis och åka med kompisen hem till honom och vara där, så få se när man ser honom sen då.


jag hade slängt i tvätt i maskinen på morgonen så nu ska den hängas och då var jag på över våningen och hängde och elias var ju där han med och grejade för full och hade lite bus för sig som sagt.


ja elias han hittade hampus dator och la sig i sängen och knappade för fullt på den , måste ju passa på medan han kan och brorsan är borta.


satte mig vid datorn en stund och skrev och grejade och spelade ett spel, sen blev det sätta mig i soffan och spela wii med simon och vi spelade marios brus eller hur man nu skriver det, sen in i köket och fixa middag som blev stekt potatis och kött och efter det ta det lite lugnt och det var fullt upp där på över våningen med dom 2 och elais var ju också med där.


och jag gjord i om lite i vardagsrummet i söndags med lite om möblering som vanligt, kan ju inte hålla fingrarna i styr när det gäller den biten, är ju alldrig nöjd med hur det är .

men så här blev det i alla fall.




ja tim har inte kommit hem ännu och klockan är mycket så nu börja göra i ordning elias för natten med byta till pjamas och sen fixa välling och sätta mig med honom i soffan och natta in honom, och samtidigt så kolla jag på halv 8 hos mig.


och nu så har jag lagt elias och ska sätta mig och kolla på bygg lov som kommer och få se när tim dyker upp, men som sagt kul att han har någon att vara med och sen kom han ju dit så sent så dom låter det vara lite längre antar jag.


men som sagt kul att dom har kompisar att vara med , det behövs ju också att bara få göra lite annat med bara sin kompis utan sina syskon också.


såå fint

Nice! <3


ja tim kom hem sen i alla fall och då satt han och kollade på bygg lov med oss en stund innan det var dags att göra sig i ordning för att lägga sig.


så nu ligger barnen och själv ska jag kolla på gotham på 4 an och bara softa som sagt.


såå vackert.

LOVE! <3


Nu så är det sängen som gäller och lägga huvudet på kudden och nu sova så natti natti

Mia Maria Anderssons foto.


Mia Maria Anderssons foto.





Av miasolrosenmaria - 5 januari 2015 19:00

ja då var det ny dag och en ny morgon och i dag blir det bara lugnt och skönt, först så duscha och fixa, sen blev det sitta vid datorn en snabbis och gubben drog till uppsala.


simon och hampus dom gick ut för att hålla på med någon koja ch hampus tog med sig sin verktygs låda som han hade fått i jul klapp och var så glad över för han älskar ju att hålla på att snickraq och såga och vet vad.


och tim var inne med mig och elias och vi satte oss och myste i soffan för att kolla på filmen sammys adventure och då sövde jag elias samtidigt och vi hade så skönt där i soffan jag och tim.


men sen så ringde jag hem simon och hampus för dom hade varit ute så länge och nu så började en ny film som jag tänkte dom kunde komma in och se och få lite värme också.


och när jag tittade ut så får det jätte fin snö ute som man knappt ser med det flyger där ute i alla fall.

Far väldigt fint snö i luften , man ser inte mycket på fotot ��


så det var ju tur att jag ringde hem dom då tyckte jag.


sen blev det film, green lantern på 4 an, och samtidigt så började jag med lunchen också så den blir klar innan elias vaknar, så den hinner svalna lite så han kan börja äta han med.


och samtidigt sitta och kolla på tv, men det går ju bra det med bara lite spring så går det, hahaha


sen vaknade elias och då var det sitta och mysa och då fixade hampus med maten och vände i stekpannan och hjälpte till såå snäll.


sen lunch och efter det så gick dom ut i gen och då följde tim med som inte har varit ut något alls i dag så han också fick luft tyckte han.


och direkt efter dom hade gått ut så kom gubben hem och hade med sig lite av varje med mat som skulle i frysen, och sen var det middag som skulle göras och det blev ugns pannakak då.


sen blev det tv som gällde och då blev det en ny film som hade kommit på posten och efter det så bara göra sig i ordning för kvällen och hoppa i säng och det blev tidigt för mig med, för jag hade bestämt mig för att jag skulle i säng tidigt för att komma in i normal sömn eftersom jag är såå trött på morgonen så det räcker och blir över.


        

Av miasolrosenmaria - 4 januari 2015 18:30

ja då var det morgon och söndag så i dag blir det städning och sånt som ska gäöras.


tvätt maskinen den går för fullt också som vanligt och behövs ju, blir ju så mycket tvätt hela tiden och sen när dom ska byta säng kläder också med städningen så måste den ju få gå .


så barnen dom gick upp och började i sina rum och jag höll på här nere med att plocka undan massa leksaker från golvet och plocka bollar som låg över allt under sofforna och lite var stans.


sen ut med mattan på alltan för vädrning och sen skaka så mycket som det går, men den får ligga där och vädrasunder tiden i alla fall och då blir det frächare inne när man tar in den.


sen när tim var klar med sitt rum och badrummet så frågade han om han fick montera i hop bil banan till elias , så han skulle lära elias att köra och leka med honom.





ja men elias är inte med där inne utan ute i hallen och grejar med några klossar medan han väntar på att tim ska bli klar.




sen så var tim klar och då fick elias vara med där och köra och ha kul.


 


jag fick en idee att göra om i vardagsrummet, och byta lite plats på möbler och fixa någon hylla, och skulle försöka söva elias som vaknade bara efter att jag lagt honom och ville inte alls sova, så det blev bara ta upp honm och sen fick han vara vaken och greja, lika bra det men sen hålla honom vaken resten av kvällen då för han ska inte sova tidigare .


och här ligger han i skåpet som vi flyttade.



sen blev det middag och bara lugnt och skönt, och badning för elias och barnen duscha och bada.


sen blocka in filmerna och wii spelet så att allt är i skåpet och inte på bänken, och det känns så mycket bättre att ha det i skåpet och elias kommer inte åt dom sakerna och ska trycka på knappar och sätta i gång och så.


sen tv som gällde och då blev det natta in elias för natten och kolla på återträffen som var på 1 an och den hade jag velat se, och blev så glad när den kom på tv.


men samtidigt så skulle jag egentligen lägga mig tidigt för att det går ju inte att lägga sig varenda kväll vid 23,00-00.00, måste ju komma i säng normaltid också.


men kollade klart på den sen blev det sängen som gällde.

Mia Maria Anderssons foto.

Av miasolrosenmaria - 3 januari 2015 18:00

ja god morgon på er alla där ute, hoppas ni haft fina och trevliga helger med jul och nyår och bara myst och haft det skönt med familj.


här är det upp och duscha och bara vara ett tag men i dag så blir det faktiskt att ta ner granen för nu börjar den verkligen göra sitt med all barr som bara börjar rasa för fullt, och det är ju bara dra av grenen barr också, barnen har ju kollat så då får den åka ut innan allting rasar på golvet, lika bra att göra i tid om man säger så.


Ja då blir det plocka ner granen i dag , för det går att dra barren från grenarna , och man kan inte nudda den för då rasar barren , så nu blir det ut med den .


ja elias leker med sina saker i lådorna och grejear för fullt, så skönt att han tycker om att greja för sig själv och vara i frd lite och bara vara och fixa med sitt.



 

ja och gubben han har plockat ner alla kartonger för att packa i hop alla jul saker och få ordning i lådorna så vi har allt som hör advent till i en och sen gradiner i en och granen i den sista , då behöver man ju inte hålla på och leta när det är dags för att plocka fram i gen.



efter att elias vaknat efter att sovit en stund så blev det hålla på i en låda som han hade små saker i och det var ju väldigt intresant eftersom han inte håller på med dom så mycket.


sen var elias uppe med barnen på över våningn och grejade och där satt han och lyssnade på musik och hoppade och sjöng med på sitt eget lilla vis, så söt han är .  


 


sen blev det att ropa ner dom som ville hjälpa till att plocka ner granen och det var bara simon, tim och elias, för hampus spelade i stället .


ja så det blev ner med den och elias tyckte det var jätte kul att få plocka av kulorna och allt som satt där i, och sen lägga i dom i en låda.


sen blev det sopa och fixa och dammsuga barren som var kvar och inte sop borsten inte tog upp.


sen mys i soffan och natta in elias och barnen tog fram godis och vi kollade på en film för det fanns ju inget att se på tv då .


sen blev det kolla på en film på 4 an men jag vet inte vad den heter tyvärr, men när den var slut så blev det faktiskt sängen som väntade.


Mia Maria Anderssons foto.


Mia Maria Anderssons foto.

Av miasolrosenmaria - 2 januari 2015 16:45

nu kommer våren tidigt.

Mia Maria Anderssons foto.


Mia Maria Anderssons foto.


Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Dikter & Kloka Ord Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒs foto.


Elias sover och barnen ätit mat och hampa gått ut i gen och Simon letar efter något som han tappat och sen ska Simon, Tim och jag mysa i soffan för att kolla på filmen som kommer på 4 an strax


Krypin upp i soffan och har en kopp te och kollar på dolphin tale på 4 an.


sen blev det lite mat som skulle göras och bara lite lugnt och kolla på tv och sen började ju filmen är värre och sen natta in för natten .. hi hii


 



Av miasolrosenmaria - 1 januari 2015 16:15

Ja själv så får man ingen baksmälla när man inget dricker , hii hiiii

Godmorgon alla vakna :) Hoppas ni hade det bra igår


Hoppas alla får ett riktig bra och härligt nytt år
God fortsättning på er


Sitter och spelar monopol, och det har vi gjort varenda dag, och barnen tycker det är jätte kul så dags att köpa nytt tror jag .
För det är jätte gammalt och har inga regler kvar och fattas pengar och sånt , men går att spela i alla fall.

Sitter och spelar monopol, och det har vi gjort varenda dag, och barnen tycker det är jätte kul så dags att köpa nytt tror jag .För det är jätte gammalt och har inga regler kvar och fattas pengar och sånt , men går att spela i alla fall.


ja efter midagen så blev det tv och sen filmen släckten ä'r värst som är på 4 an och jag som har försökt att komma i säng tidigt nu några kvällar men som sagt lite svårt när mna inte kan låta bli att titta på tvn, och sen när det är så bra filmer också gör ju inte saken bättre precis.


ja men efter det så blir det sova i alla fall.


elias myser med tim



        

Presentation


mitt namn är mia och är 44 år bor med min sambo tony 54 år och vi har 4 gemensamma barn hampus 11, tim 10 simon 9 och lilla elias född 13. sen har jag 3 barn sen tidigare sebbe 24, fredrik 22 och sabina 19, gubben har en son sen tidigare ronny 32 och han

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

mias


Ovido - Quiz & Flashcards